Количка 0
0,00 лв.

Империята на Чингис хан

От: Анна Покровская

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
ПРТ265
21,90 лв.
Чингис хан е най-великият завоевател в историята на човечеството. Неговата империя се простира от Тихия океан до Централна Европа, включително цял Китай, Средния Изток и Русия. 

Как неграмотен номад от Централна Азия може да завладее половината свят и със своята мощ да засенчи Александър Велики и Юлий Цезар, и дори Наполеон? 
Чингис хан е най-великият завоевател в историята на човечеството. Неговата империя се простира от Тихия океан до Централна Европа, включително цял Китай, Средния Изток и Русия. 

Как неграмотен номад от Централна Азия може да завладее половината свят и със своята мощ да засенчи Александър Велики и Юлий Цезар, и дори Наполеон? Като наследник на обеднял род, принуден да се препитава с лов на мармоти, той успява да се издигне над обкръжението си, да обедини монголските племена и да създаде невероятно мощна армия. 

Защо точно монголите стават „главните нарушители“ във времена, когато всички и навсякъде воюват? Истината е, че именно те са били по-силни и по-организирани от всички останали и са били водени от изключителен владетел.

Отговори на тези и много други въпроси по темата дава настоящата книга на Анна Покровская, в която умело са съчетани подробни описания на различни походи и битки с колоритни разкази за бита, културата и народните обичаи на монголите.
Повече информация
ISBN 9786191534265
Тегло 0.350000
Цветност черно/бяла
Издател Паритет
Корица мека
Размери 14х21
Брой страници 248 с черно-бели илюстрации
Дата на издаване 2022 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Империята на Чингис хан
Вашият рейтинг