В началото на всяка година си обещаваме да променим нещо в начина си на живот до момента. Започваме от вредните навици и стигаме до начина ни на хранене. В тази статия ви предлагаме няколко идеи, ако сте решили да започнете годината по-здравословно.

„Лечителят медиум“

 

Световноизвестният лечител медиум – Антъни Уилям, е посветил живота си на това да помага на хората да се излекуват от хронични и нелечими за съвременната медицина заболявания. Той споделя информацията, която получава от Висш Дух, с милиони читатели по света и ги напътства как да се предпазят от съвременната епидемия от необясними болести.


С трите си книги, които ИК „Хермес“ издаде, от няколко години и българските читатели имат възможността да се докоснат до Уилям и неговите съвети, които хора от целият свят следват. В първата си книга Антъни Уилям прави революционни разкрития за същността на разпространени болестни състояния като автоимунните заболявания, депресията и рака, а във втората ни посочва средствата да се преборим с тях.


Според световноизвестния лечител цялостното ни здравословно състояние зависи от черния дроб и затова в третата си книга, преведена на български, той разкрива удивителна информация, получена от Висш Дух, за уникалните функции на черния дроб и ключовата му роля в редица важни процеси в организма. Единственият начин да се излекуваме е, като се погрижим за черния си дроб и Антъни Уилям ни показва най-лесния начин да го направим.

През 2021 очаквайте нова книга от автора, а ако искате да разгледате по-подробно излезлите до момента, може да го направите ТУК.

„Храната може да ви излекува“ и „Суперхрани всеки ден“

 

Определян като „любимия лекар на Америка“ и една от най-влиятелните медийни личности, д-р Оз печели световна популярност с полезните си и практични съвети за лечение и превенция на най-разпространените заболявания. Воден от убеждението, че храната има огромно значение за общото физическо и психическо здраве на човека, в тази книга той показва как да се възползвате от лечебните й свойства.


В „Храната може да ви излекува“ е представен най-лесният и изпитан начин да постигнете цветущо здраве и висок тонус, да се избавите от хроничната болка и излишните килограми и да предотвратите редица болести: пълноценната диета. Целта е да превърнете в навик консумацията на най-здравословните групи храни: плодове и зеленчуци, полезни мазнини, чисти протеини и пълнозърнести въглехидрати.


В книгата на Джейми Оливър „Супрехрани всеки ден“ пък може да откриете страхотни рецепти, които ще съдържат тези вкусни храни, но ще бъдат полезни какво за вас, така и за цялото семейство.

 

„Метаболитният план“ и „Ръководство по кетогенна диета за начинаещи“

 

След дългите празници и големи маси, много от нас имат нужда да обърнат внимание и на фигурата си в началото на годината. От ИК „Хермес“ сме помислили и за това.


В „Метаболитният план“ Лин-Дженет Реситас отхвърля традиционните препоръки и дава нова формула за ускорен метаболизъм: по-големи порции пълноценна храна и по-леки тренировки. Наред с това тя категорично заявява: Няма полезни храни – важно е само какво е здравословно за вашия организъм. Как ще откриете какво е полезно за вас? Като спазвате 30-дневния режим, включващ ниско реактивни храни и леки упражнения, и постепенно добавяте нови. Накрая ще разполагате с персонализиран план с най-подходящите за вас храни и тренировки.


През последните години кетогенната диета завладя света на здравословното и фитнес хранене. Множество специалисти я препоръчват при хронични заболявания и затлъстяване, а броят на доказателствата за ползите от нея расте непрекъснато. В „Ръководство по кетогенна диета за начинаещи“ ще намерите:


- кратко и ясно представяне на същността и основните принципи на кетодиетата;


- 75 лесни и бързи за приготвяне рецепти, придружени с точни хранителни стойности;


- 14-дневен хранителен план и списъци за пазаруване.


Още идеи за здравословно хранене може да намерите ТУК.