„Имам богато въображение и му позволявам да се развихри.“

 

 

Елси Силвър постига световен успех с поредицата „Честнът Спрингс“, която се превръща в TikTok сензация. В свободното си време обича да готви, дегустира екзотични храни, пътува и да прекарва време със семейството си сред природата. Признава, че напоследък е привърженик на ставането в пет сутринта, за да изпие първото си кафе на спокойствие и необезпокоявано да се потопи в света на думите.

 

Откога се занимаваш професионално с писане?

От около година, но преди това работех като копирайтър и редактор. Но нищо не може да се сравни с усещането да пишеш за самия себе си.

 

Защо избра точно този жанр – романтични четива с еротични елементи, защото е актуален ли?

Откакто се помня съм фен на жанра, буквално поглъщам по няколко книги на седмица. Съпругът ми се е осмелявал да предложи да пробвам друг жанр, но за мен това е изключено. И макар от доста време да нахвърлях идеи, които така и не придобиха завършен вид, накрая локдаунът с дете на пет години ме накара да се заема сериозно и „Безупречен“ видя бял свят.

  

Откъде черпиш вдъхновение?

От живота. Истории, които съм чула. От брака си, както и от предишните си връзки. Имам богато въображение и му позволявам да се развихри. Едно изречение, песен или образ са достатъчни, за да се вдъхновя. Наскоро се шегувах с една приятелка, че трябва да внимава какво казва пред мен, защото често се случва подсъзнателно да запазя нещо, което чуя, за бъдеща употреба.

 

Коя е любимата ти книга от поредицата „Честнът Спрингс“?

Обичам всяка една от книгите си, защото съм вложила частица от душата си, но ако все пак трябва да избера, то това е „Безсърдечен“, втората книга от серията. Откривам голяма част от себе си в Уила – дълго време се чудех с какво искам да се занимавам, работех като барманка, записах се в колеж, но не можех да открия призванието си до момента, в който не започнах да пиша. „Безупречен“ също ми е сред любимите, защото се забавлявах страшно много, докато я пишех, а и тя постави началото на най-успешната ми поредица. И колкото и нескромно да звучи, смятам, че книгата е страхотна и ще накара читателите да се потопят в света на фантазиите и да забравят за напрегнатото си ежедневие.