"Стъклени крила" - нов роман от Катрине Енгберг

Кардиологичната клиника към Държавната болница в Копенхаген. Медицинска сестра пълни спринцовка със смъртоносна доза от животоподдържащо лекарство и влиза в стаята на възрастен пациент.

Шест дни по-рано. Разносвач на вестници се натъква на зловеща гледка. Голото тяло на мъртва жена се носи във фонтан в центъра на града. 

Две години по-рано. Едно момиче се самоубива в психиатрична клиника за деца и юноши.

Следователят Йепе Кьорнер трябва да направи връзката между трите случая. Но този път не може да разчита на партньорката си Анете Вернер. Тя е в отпуск по майчинство. Или поне би трябвало да бъде. 

Паралелните разследвания излагат Кьорнер и Вернер на неподозирани опасности и ги водят в сърцето на здравната система, където амбициите и алчността са взели превес.

 
Отзиви за „Стъклени крила“

 

 

Дебютният роман на Катрине Енгберг получи възторжени отзиви от читателите и критиката. Камила Легберг – една от най-популярните скандинавски авторки, определи „Наемателката“ като „фантастичен дебют“ и нарече Енгберг „безспорна звезда“. А бестселъровата авторка на Ню Йорк Таймс Кати Райкс пише за романа: Незабравимите герои и брилянтните обрати в сюжета ще запленят читателите. Втората книга на Енгберг също се нареди сред най-продаваните заглавия от жанра в множество страни. Вижте какво споделят читателите за „Стъклени крила“.

Авторката на скандинавския трилър „Наемателката“ се завръща и сякаш внася опита си на танцьор и хореограф в писането – няма нито една грешна стъпка в книгата, всичко се движи в синхрон... Пeрсонажите отново са чудесно изградени, а сюжетът засяга актуални и важни теми.

Booklist

 

Като разглежда отношението на обществото към психично болните, Енгберг преплита сложни житейски въпроси с интригуващо криминално разследване. Феновете на скандинавския трилър със сигурност ще искат поредицата да продължи.

Publishers Weekly

 

Енгберг е писател, на когото трябва да обърнете внимание, и със сигурност още дълги години ще има ключова роля в скандинавската криминална литература.

BookPage


Увлекателен и изненадващ датски криминален роман, изпълнен с обрати, ексцентрични герои, мистерия и интриги.

Crime by the Book


Книга, която ни представя страховете на всяко цивилизовано общество... Повдига философски въпроси, за които си заслужава да говорим.

The New York Times Book Review

 

За автора

Катринe Енгберг е родена през 1975 г. в Копенхаген, където живее и до днес. Тя има успешна кариера като танцьор и хореограф в телевизията и театъра, преди да започне да пише. „Наемателката“, публикувана в Дания през 2016 г., е дебютът й като писател на криминални романи и първата книга от бестселъровата поредица за полицейски следователи Йепе Кьорнер и Анете Вернер. Още с първата си книга Катрине се превръща в един от най-четените и обичани автори на криминални произведения в Дания. Тя е приветствана за свежия си стил, гениално преплетени сюжети и симпатични герои. От „Наемателката“ са продадени над 100 000 екземпляра в Дания и романът вече е публикуван в над 20 страни по света.