Забравено съкровище от обичаната от милиони читатели Лусинда Райли ще бъде публикувано тази есен. Издателска къща „Хермес“ се присъединява към световната премиера на „Скритото момиче“.

 

 

 

Книгата е описана от британския издател „Пан Макмилан“ като мащабна и въздействаща сага за семейството, тайните и силата на съдбата. Хари Уитакър, син на Лусинда и съавтор на международния бестселър „Атлас“, преработва и вдъхва нов живот на романа, издаден през 90-те години със заглавието „Скрита красота“.

Влиятелното семейство Деланси взима под крилото си Лия Томпсън, красиво момиче, родено и израснало в йоркширските тресавища. Години по-късно Лия е превзела света на модата, пътува от Милано до Лондон и Ню Йорк и води бляскав живот. Но миналото я преследва като тъмна сянка, мистериозно преплетена с трагичната история на брат и сестра от Полша, оцелели във Втората световна война. Докато тайните на две поколения заплашват да разрушат изграденото с много труд, Лия е преследвана от фатално, забравено пророчество и трябва да се бори, за да се противопостави на съдбата, която ѝ е начертана от звездите.

Хари Уитакър споделя: „След като прочетох оригиналния ръкопис на майка ми, отново се възхитих на епичните светове, които тя създаваше с такава лекота и въображение. Както и в поредицата „Седемте сестри“, така и в „Скритото момиче“ са засегнати теми за семейни тайни, белязали няколко поколения, и предсказание от миналото.“

 

Междувременно ИК „Хермес“ ще представи на почитателите на Лусинда Райли още един непубликуван в България неин роман.

В периода между 2005 и 2010 година, докато децата ѝ са още малки, Лусинда пише три книги, които първоначално са отхвърлени от издателите. В последните години две от тях са извадени от забрава и издадени с огромен успех – „Стаята на пеперудите“ и „Под маслиновите дървета“ са преведени на над 30 езика и от тях са продадени по над 2 милиона екземпляра.

Третият ръкопис представлява единственият криминален роман на авторката, като мястото на действието е вдъхновено от училището на децата ѝ в живописния Норфолк. „Убийства във Флийт Хаус“ излиза на българския пазар на 2 април.