На 12 октомври в Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ беше представен последният роман на Владимир Зарев - „Объркани в свободата“.  На събитието се събраха много приятели и почитатели на големия български писател.

 

 

 

Представянето беше открито от  писателката Валентина Вълчева, която направи много интересен и задълбочен анализ на книгата. Според нея „Объркани в свободата“ всъщност е роман, в който свободата е като че ли най-малко, най-трудна, най-изстрадана и най-скъпо платена. Толкова скъпо, че в един момент вече не си сигурен можеш ли да си я позволиш, искаш ли да си я позволиш… Това е история за НЕсвободата. НЕсвободата на всякакви нива, осъзнати и неосъзнати, обществена и лична.“

За книгата говори и управителят на "Хермес" и редактор на романа – г-н Стойо Вартоломеев.

 

 

 

 

Той каза, че няма по-подходящо място за представяне на книгите на Владимир Зарев от Видин, тъй като града и река Дунав присъстват трайно в творчеството на писателя. Г-н Вартоломеев разказа за голямата битка между материалния и духовния свят в романите на Зарев и обърна внимание на елемента на класичност, който носят книгите му. Издателят посъветва присъстващите да четат „Объркани в свободата“ бавно и да почувстват прочетеното.

Владимир Зарев, от своя страна, сподели, че това е бил най-трудният му за писане роман. Той разказа за пътя, през който е преминал и за знанието, което е придобил, по време на написването му.

„В свободата човек може да се обърка. Тя дава възможност за избор. Поемайки в една посока, губим всички останали." - каза още авторът.

Вечерта завърши с автографи и приятни разговори.

 

 

 

Благодарим на любезните домакини от РБ „Михалаки Георгиев“ и на всички, които уважиха събитието.