Национално литературно турне на Александър Секулов 

 

В навечерието на Международния ден на книгата започва Националното литературно турне на Александър Секулов. То ще бъде открито в Пловдив с премиера на „Възхвала на провинцията“. По време на литературното турне авторът ще се срещне с почитателите си в София, Чавдар, Бургас, Стара Загора, Хасково, Асеновград и Панагюрище. 
На събитията ще бъдат представени книгите на Секулов – „Жена на вятъра“, „Корабът на сирените“ и „Възхвала на провинцията“.

 

Очакваме ви!

 

    • Пловдив – 11 април 2024 г., четвъртък, 18,00 часа, Bee Bop Cafе

    • София – 18 април, четвъртък, 18,00 часа, Книжен център „Гринуич“

    • Чавдар -  20 април, събота, 14,00 часа, Японската градина

    • Бургас – 25 април, четвъртък, 18,00 часа, Регионална библиотека „Пейо Яворов“

    • Стара Загора – 26 април, петък, 18,00 часа, Регионална библиотека „Захарий Княжески“

    • Хасково – 8 май, сряда, 17,30 часа, Регионална библиотека „Христо Смирненски“

    • Асеновград – 15 май, сряда, 18,00 часа, Градска библиотека „Паисий Хилендарски“

    • Панагюрище - 20 май, понеделник, 17,30 часа, Музикалната зала на НЧ "Виделина-1865" 

 

Заповядайте!

 


Александър Секулов е автор на романите „Колекционер на любовни изречения“, „Малката светица и портокалите“, „Господ слиза в Атина“, „Островът“, „Скитникът и синовете“, „Жена на вятъра“ и „Корабът на сирените“. Издал е поетичните книги „Карти и географии“, „Възхитително и леко“, „Море на живите“ и „Хроники и химни“. Последната му книга – „Възхвала на провинцията“, включва кратки белетристични форми: остроумна есеистична проза; блестящи малки текстове, създавани по различни поводи; философски прозрения; спомени, оцветени с хумор и любов; снайперистки афоризми.
Александър Секулов е драматург на Драматичен театър – Пловдив, отличен с награда „Аскеер“ за пиесите „Няма ток за електрическия стол“ (2016), „Дебелянов и ангелите“ (2019) и „Народът на Вазов“ (2022). Носител на националните награди за поезия „Христо Фотев“, „Николай Кънчев“, „Перото“, „Иван Николов“.