„Животът не е концерт по желание. Или го приемаш, или го променяш.“

Във втората книга от поредицата за Валери Лейн - „Магазинчето за шоколад и мечти“, Мануела Инуса ни разказва историята на Кийра - горда собственичка на шоколатерия. Кийра е момиче, което обича живота така, както обича шоколад. Мечтае за живот, изпълнен с любов, красота и щастие. И привидно има всички тези неща, но действителността е различна. Приятелят й Джордан винаги намира нещо, което да не му хареса (било то в Кийра, в живота или в работата). Това натъжава Кийра и тя се чувства зле... Освен в понеделник. Това е денят, в който в магазина идва един специален клиент, каращ момичето да сияе от щастие и да поврява в мечтата за бъдеще, изпълнено с любов и красота.

„Понякога животът ти подарява втори шанс за любов“

Както в първата книга, така и тук присъстват останалите приятелки: Сюзан, Лори, Орхид и Руби, а освен тях се появява и нов наемател на магазинче на Валери Лейн, който изпълва уличката с още красота. И те отново са готови на всичко, за да помогнат на приятел и да накарат човек да се чувства по-добре.

Историята на Кийра е изпълнена с шоколад и мечти и ще ви накара да обикнете сладката собственичка на магазинчето, да искате да станете неин приятел и да опитате от шоколадовите ѝ изкушения. „Магазинчето за шоколад и мечти“ е сладко изкушение, което обещава да ви достави удоволствие с аромат на шоколад и мигове, изпълнени с топлина.

Автор на текста: Темелина Трайкова, книжарница "Хермес" - Стамболийски