Снощи в Младежки дом – Пазарджик се състоя премиерата на новия роман на Владимир Зарев - „Чудовището“. На събитието, което е част от Националното литературно турне на автора, се събраха над 100 човека.

премиера на Чудовището от Владимир Зарев в Пазарджик

Сред гостите имаше много ученици, преподаватели по литература и почитатели на големия български писател. 
На премиерата присъстваха и представители на кмета на Пазарджик и на областния управител, които поздравиха писателя и му поднесоха цветя и подарък. 
Специалната изненада за Владимир Зарев бяха учениците от Езикова гимназия „Бертолт Брехт“, които прочетоха откъси от „Чудовището“
Романът беше представен от управителя на „Хермес“ и редактор на книгата – г-н Стойо Вартоломеев. 
След него Владимир Зарев благодари на всички и сподели интересна мисъл по повод заглавието на книгата. По думите му „Всеки човек по природа е ангел, но в него има заложени и малки чудовища, които в определени моменти и при дадени обстоятелства, могат да бъдат много опасни“.
Вечерта завърши с автографи и приятни разговори.

Книга с автограф с Владимир Зарев

Днес Националното литературно турне на Владимир Зарев продължава в Стара Загора (РБ „Захарий Княжески“, 18,30 часа), а в петък (14 юни) от 12,00 до 13,00 часа авторът ще раздава автографи в Пловдив – Алея на книгата, шатра № 5 - „Хермес“. 

Книга с автограф с Владимир Зарев в Пловдив

Припомняме, че на 14 юни ще бъдат връчени и наградите „Христо Г. Данов“, а „Чудовището“ е една от трите номинирани книги в категория „Българска художествена литература“.