"Проницателят" на Анди Андрюс е книга, която бих препоръчала на всеки, който в даден етап от живота си е почувствал, че е загубил своя път. А в съвременното общество, натоварило човека с куп обществени очаквания, норми, изисквания и отговорности, е твърде лесно личността да загуби връзка със себе си и с вътрешния си глас, със своето духовно Аз, оставайки сляп за възможността да погледне житейските ситуации и света от един по - различен ъгъл.

Затова смело и отговорно мога да заявя, че "Проницателят" е вашият попътен вятър в платната на живота. Онзи литературен компас в света на личностното развитие и психология, от който се нуждаете, дори ако смятате, че животът ви е подреден и хармоничен.

Вероятно най-въздействащото нещо в тази книга е фактът, че авторът още от първата страница на творбата ни повежда смело и напълно искрено в своята собствена житейска история. Кара ни да повярваме в невъзможното духовно израстване и то благодарение на един човек, който е променил в него единствено начина му на мислене. На тайнствения скитник-старец (Проницателят), който се появява в живота му като ангел-хранител в правилния момент. Проницателят е онзи мъдрец, който изиграва съществена роля в живота на един отчаян човек, озовал се на дъното. И не само в неговия, защото в хода на историята ще се запознаете с още герои, които променят битието си.

Какво толкова е сторил този Проницател, ще се запита читателя: дал му е нова гледна точка. От обикновен клошар, живеещ на ръба на оцеляването, Анди Андрюс се превръща в личност с вяра в бъдещето.

Всяка една житейска история в книгата ще ви даде нов поглед над нещата, които неизменно съпътстват живота на всеки човек - семейство, взаимоотношения, любов, приятелство, предизвикателства, кръстопътища и обрати на съдбата. Защото в най-мрачните моменти имаме нужда от пътеводна светлина, вяра в себе си и надежда.

Читателите ще открият тази светлина в "Проницателят".

 

Автор на текста: Боряна Върбанова, книжарница "Хермес" - Бургас