сбогом-дневнико-книга

 

„Сбогом, дневнико!” от Ненко Генов е съвременна история за неволите на един български петокласник, който започва годината в ново училище, но губи скъпия си телефон още в първия учебен ден. Докато се опитва да намери телефона си, без родителите му да разберат, авторът на дневника ще попадне в редица трудни ситуации. Но с помощта на малко джедайска мъдрост и без дори да търси в Google, ще разбере някои истини за важните неща, ще открие нови приятели... И може би ще се окаже, че животът без телефон не е толкова скучен и безсмислен – особено ако си водиш дневник.

Искате да научите повече? Очаквайте съвсем скоро специалния блог на „Сбогом, дневнико!“, който ще ви даде възможност да надникнете „зад кулисите“, да се запознаете с героите и да научите някои забавни факти за „Междузвездни войни“, туканите, екологията, праисторическите артефакти като телевизора и още...

 

Кой е Н.Е.Н.К.О. Г.Е.Н.О.В.?

ненко генов портрет

Навремето Ненко Генов е бил ученик. После, вместо да се отърве, е продължил да учи – най-напред английска филология, а след това и кино режисура. Работил е няколко години в телевизията, но тъй като все още не са му поверили епизод на „Междузвездни войни”, в момента кротко се преструва на учител по английски. Живее в Полша със семейството си, където е и сценарист на няколко детски театрални постановки. „Сбогом, дневнико!” е първата му книга. Очаквайте я скоро!