Писателката Софи Клеър ни представя историята на Люк и Наташа – бивши съпрузи, които се срещат отново три години след развода си. Люк има нужда от помощта на Наташа и е готов на всичко, за да я получи. Баща му, който е болен, иска да събере цялото семейство, но проблемът е, че Люк не е казал на никого за развода си с Наташа...

Две седмици – това е периодът, за който се нуждае от присъствието й. Дали този на пръв поглед кратък срок ще върне обратно старите чувства?

Вярвате ли в любовта от втори поглед?

Наранена и обидена, Наташа смята, че е преживяла бившия си съпруг и той не може да й въздейства по никакъв начин, но времето, прекарано с него, събужда спомени, които тя отчаяно се е опитвала да забрави.

„Ето че бяха в една стая, но ги разделяше цяла галактика. Развод... В гърлото и заседна буца. За пореден път си каза, че не бива да забравя миналото и преживяната болка, и че не бива в никакъв случай да се поддава на чара и привлекателността на Люк.“

Много неща са останали неизказани в миналото. Премълчаните думи са на път да избухнат с пълна сила и да се превърнат в пожар, който трудно ще се потуши. Време е за откровения. Време е Наташа и Люк да бъдат честни един с друг и да признаят грешките, които са ги довели дотук.

Красивият Прованс е прекрасно място за ново начало и за възраждане на една стара любов. Ставаме свидетели на дни, изпълнени със смях и веселие, през които героите надникват в душата на другия и откриват отговорите на много въпроси. Наташа е очарована от прекрасното семейство на Люк, а всички те се влюбват в нея. Приемат я с отворени обятия, но с това тя започва да изпитва угризения, заради мисълта, че се преструват пред тях. А дали всичко това е просто преструвка?

„Голямата шумна фамилия и тяхното шато все пак и въздействаха. Всички бяха толкова гостоприемни, а тя копнееше за свое семейство от петнайсет години.“

В любовта и брака са важни разговорите - общуването между партньорите. Дали липсата им по време на техния брак е основната причина за развода? Могат ли нещата да бъдат поправени?

„Как стана така, че в душата и покълнаха и се разлистиха толкова силни и нови чувства! Трябваше да намери някакъв начин да не се влюби отново. Но дали не беше твърде късно...“

Въвлечени сме в една красива история, чрез която жадуваме за щастлив край.

Софи Клеър ни омайва с описанията си за невероятния Прованс, вечерите на чаша вино и възможността да надникнем зад стените на шато „Дювал“.

Влюбваме се в героите, в тяхната отдаденост към семейството и в желанието им „счупеното“ да бъде поправено, а не захвърлено.

Една красива история, която ни кара да се усмихваме дълго време, след като сме я завършили.

 

Автор на текста: Кристин Атанасова, Книжарница "Хермес" - Стара Загора