сбогом дневнико

Е, това е краят... Щом този дневник е в ръцете ти, значи, ме е сполетяло нещо ужасно. Явно родителите ми са разбрали, че загубих чисто новия си суперскъп телефон, и са ме заточили на доживотна каторга.
Само че аз не съм виновен за нищо от случилото се! Честна дума! Просто животът е несправедлив и аз станах жертва на обстоятелствата.
Нека моята тъжна съдба на многострадален ученик ти послужи за пример, че човек не знае какво може да му се стовари на главата.

 

сбогом-дневнико-книга

Как да се сдобиеш с нов телефон, когато старият вече не отговаря на високите ти стандарти? И как да оцелееш, ако изгубиш този суперскъп телефон още на първия учебен ден в новото училище? „Сбогом, дневнико!“ от Ненко Генов дава няколко възможни отговора на тези въпроси, а накрая може би ще се окаже, че животът без телефон не е толкова скучен и безсмислен – особено ако си водиш дневник.
„Сбогом, дневнико!“ е една забавна история, която говори на езика на децата и засяга темите за семейството, приятелството, опазването на околната среда. Всичко това е поднесено с много хумор и придружено с илюстрации от автора, препратки към музика, филми, игри. Книгата излиза точно навреме за пролетната ваканция, което я прави чудесно развлечение за почивните дни за всички малки и пораснали деца.

 

За автора

ненко генов портрет

Навремето Ненко Генов е бил ученик в Пловдив. После, вместо да се отърве, е продължил да учи – най-напред английска филология, а след това и кинорежисура. Работил е няколко години в телевизия, но тъй като не му поверили епизод на „Междузвездни войни“, в момента кротко се преструва на учител по английски. Живее в Полша със семейството си, където е и сценарист на няколко детски театрални постановки. „Сбогом, дневнико!“ е първата му книга.

 

Вижте повече за книгата тук, прочетете откъс тук или вижте интервю с автора тук.