Есента предразполага да се отпуснем с чаша ароматен чай и хубава книга в ръка, а наближаващите празници ни замислят за любимите хора, приятелството и щедростта. Какво по-подходящо време за разходка по една от най-романтичните улици на света - „Валери Лейн“?! 
В тази поредица немската писателка Мануела Инуса ни пренася на една очарователна (но за съжаление измислена) уличка в Оксфорд, където няколко приятелки сбъдват мечтите си, споделят неволите си и се подкрепят в ежедневното търсене на щастието, любовта и призванието. А всяка сряда спазват една дългогодишна традиция – наслаждават се на чаша следобеден чай, придружен с вкусни бонбони и сладки приказки. Каним ви да се присъедините към тях с първия свеж роман от поредицата!

Започнете разходката от „Магазинчето за чай и щастие“!


Лори е горда собственичка на малък магазин за чай на красива уличка в Оксфорд. Тя е щастливка, защото е успяла да превърне най-голямата си страст в кариера. „Ъгълът на Лори“ ухае прекрасно, а човек може да опита чаша чай от всяко кътче на света. Уютният магазин привлича с хармония и топлина, каквито излъчва и самата собственичка.
За жалост, не всичко в живота на Лори върви толкова добре, както магазинчето й. Тя от месеци мечтае нейният привлекателен доставчик на чай – Бари, да я покани на среща, но това все не се случва. На помощ се притичват приятелките й от съседните магазинчета, за да съставят план за действие. Той, разбира се, е обречен на провал. Но човек никога не знае до какво могат да доведат един скъсан чорапогащник, непохватно падане и големи количества ароматен чай!

Отзиви

Прекрасен и забавен роман, с който може да се разтоварите и да се откъснете от ежедневието.
Frankfurter Stadtkurier

Мануела Инуса разкрива колко важни са истинското приятелство и щедростта и доказва, че си заслужава да се борим за любовта.
Dingolfinger Anzeiger

Роман, изпълнен с любов и топлина... една книга, която ви кара да мечтаете.
Freizeit

 За автора

Мануела Инуса е родена през 1981 г. в Хамбург и още от дете мечтае да стане писателка. Малко преди своя тридесети рожден ден, решава, че моментът е сега или никога. Сред най-популярните й романи са книгите от поредицата за „Валери Лейн“, които омагьосаха сърцата на читателите и завладяха списъка с бестселъри на Spiegel. 
Освен автор на увлекателни романи, Мануела Инуса е и почитателка на пътешествията, трилърите, чая и британската поп музика. Тя все още живее в родния си град със съпруга си и двете им деца.


Рецепти от „Ъгълът на Лори”

Любимият чай на Лори: джинджифил – лимон – мента

Съставки за 1 порция:
1 парче пресен джинджифил
1 стрък прясна мента
2 лимонови резенчета 
кафява захар или сироп от агаве

Начин на приготвяне:
Обелете джинджифила, нарежете го на тънки шайби и ги преместете в чаша за чай. Добавете няколко листенца прясна мента. Разполовете лимоновите резенчета и ги сложете в чашата. Залейте съставките с 200 мл вряла вода и подсладете по избор.
Лори препоръчва сироп от агаве.

Още интересни рецепти за чай и бонбони от петте приятелки, ще откриете сред страниците на „Магазинчето за чай и щастие“.