ФК „Барселона“ – повече от клуб... 

                                                                   Barsa

„Барса“ е един от най-популярните и обичани футболни клубове в света заради уникалната си философия, красив стил на игра и футболни легенди като Йохан Кройф, Христо Стоичков, Роналдиньо, Лионел Меси. 
Тази официална история на клуба проследява неговата над стогодишна история от паметни победи, напрегнати сблъсъци и социална ангажираност, които печелят сърцата на хиляди фенове по света и превръщат „Барса“ в културен и спортен феномен.

Енциклопедията описва развитието на клуба от учредяването през 1899 г. през времена на победи и трудности до наши дни. Отделено е специално внимание на знакови треньори като Йохан Кройф и Пеп Гуардиола, както и на легендарни играчи, носили синьо-червения екип: Марадона, Ромарио, Луиш Фиго, Роналдиньо, Иниеста. Благодарение на снимките, уловили драматични моменти от играта, написаното сякаш оживява и читателят се пренася на терена заедно с любимите си футболни звезди!


България и „Барса“

                                                                        христо-стоичков-барселона

Сред легендарните футболисти на клуба неизменно присъства Христо Стоичков! В отделна статия се описва футболната му кариера, най-забележителните му постижения и незабравими моменти от напрегнати двубои, изправяли на крака фенове от цял свят.


За автора

                                                                guillem-balague

Гийем Балаге е реномиран испански футболен журналист, коментатор и писател. Често участва в спортни предавания и пише за редица британски и испански печатни издания. 
Автор е на биографични книги за Меси, Роналдо, Гуардиола, както и на „БАРСА: илюстрована история на ФК „Барселона“.