Количка 0
0,00 лв.

Информатика за 8. клас + CD (Просвета)

От: Светла Бойчева, Николина Николова, Елиза Стефанова, Антон Денев

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
ППУ817320
14,00 лв.

Всеки от уроците е базиран на една основна проблемна ситуация в контекста на ежедневието и интересите на учениците, чрез която се въвеждат в новата материя и изграждат новите умения. Решаването на поставения основен проблем гарантира постигането на заложените в учебната програма очаквани резултати. При по-предизвикателните концепции е достатъчно да следват дадените стъпки, а при по-леките - съпътстващите упътвания и анализи. За удобство новите понятия и умения са изведени в началото на урока.

Настоящото издание е одобрено от МОН и е съвместимо с учебната програма за 2022/2023 г.

Изданието е съвместимо с настоящата учебна програма и е одобрено от МОН.

Учебникът по информатика за 8. клас е създаден с много любов от екип от професионалисти - преподаватели във водещи университети и математически гимназии, и изразява тяхното отношение към най-важната цел на образованието на децата ни - да се научат да мислят! Базиран на множество примери и задания от ежедневието и различните научни области, учебникът подпомага развитието на умения за анализ, критическо мислене, моделиране на проблемна ситуация, вземане на решение и създаване на завършен функционален продукт.

При създаването на комплекта по информатика за 8. клас авторите са интегрирали опита си в преподаване на обектно ориентирано програмиране както на ученици, така и на действащи и бъдещи учители. Приложили са доказано добри практики както за структуриране и представяне на учебното съдържани, така и за оценяване на постиженията на учениците.

С учебника по информатика за 8. клас учениците ще се впуснат в необятния свят на информатиката и програмирането с Java. Ще се запознаят с математическите основи на информатиката и още при първите си стъпки ще създадат собствени уникални приложения с графичен потребителски интерфейс.

Всеки от уроците е базиран на една основна проблемна ситуация в контекста на ежедневието и интересите на учениците, чрез която се въвеждат в новата материя и изграждат новите умения. Решаването на поставения основен проблем гарантира постигането на заложените в учебната програма очаквани резултати. При по-предизвикателните концепции е достатъчно да следват дадените стъпки, а при по-леките - съпътстващите упътвания и анализи.

За удобство новите понятия и умения са изведени в началото на урока. За по-будните ученици авторите са подготвили и допълнителни предизвикателства.

Вярваме, че учебникът по информатика за 8. клас ще превърне предизвикателството да преподавате по изцяло нова учебна програма, в незабравимо приключение - мотивиращо, стимулиращо и забавно както за учениците, така и за вас!

Настоящото издание е одобрено от МОН и е съвместимо с учебната програма за 2022/2023 г.

Повече информация
ISBN 9789540134444
Тегло 0.400000
Цветност цветна
Издател Просвета
Корица мека
Размери 21x28
Брой страници 148
Дата на издаване 2017 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Информатика за 8. клас + CD (Просвета)
Вашият рейтинг