Количка 0
0,00 лв.

Обетована земя

От: Барак Обама
​В първи том на своята автобиография – „‌Обетована земя“ (издателство „Софтпрес“), Барак Обама разказва историята на невероятна си одисея от млад мъж, който търси своята идентичност, до президент на САЩ и лидер на свободния свят.
„‌Обетована земя“, първият том от президентските мемоари на Барак Обама, ще бъде публикуван на български език на 1 декември 2020 г. от издателство „Софтпрес“. Едновременна премиера на 25 езика в цял свят.

В „‌Обетована земя“ Барак Обама разказва от първо лице историята на своята невероятна одисея от млад мъж, който търси своята идентичност, до лидер на свободния свят и описва в изумително лични детайли както своето политическо образование, така и ключовите моменти от историческия си първи мандат като президент – време на драматични трансформации и смут.

Предоставяйки разтърсващо, дълбоко лично свидетелство за историята в мига на нейното случване, Обама повежда читателите на завладяващо пътуване от най-ранните си политически амбиции, през решителната победа на първичните избори в Айова, която показва силата на обществения активизъм, до повратната нощ на 4 ноември 2008 г., когато е избран за 44-ти президент на САЩ и се превръща в първия афроамериканец на най-високата позиция в държавата.

Размишлявайки върху президентския си мандат, той предлага дълбоко и единствено по рода си изследване и на невероятния обхват, и на ограниченията на президентската власт, както и уникален поглед отвътре към динамиката на американската партийна политика и международната дипломация. Обама кани читателите в Овалния кабинет и в Залата за извънредни ситуации в Белия дом, води ги до Москва, Кайро, Пекин и отвъд. Научаваме мислите му, докато съставя своя кабинет, докато се бори с глобалната финансова криза, предприема мерки срещу Владимир Путин, преодолява непреодолимите пречки, за да осигури прокарването на нов закон за здравеопазването, сблъсква се с генерали по въпроса за американската стратегия в Афганистан, започва реформа на Уолстрийт, отговаря на разрушителната експлозия на нефтената платформа „Дийпуотър Хърайзън“ и разрешава операция „Копието на Нептун“, която води до смъртта на Осама бин Ладен.
Повече информация
ISBN 9786191516353
Тегло 1.000000
Цветност цветна
Издател СофтПрес
Корица твърда
Брой страници 800
Дата на издаване 2020 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Обетована земя
Вашият рейтинг