Количка 0
0,00 лв.

Гардеробът

От: Олга Токарчук

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
ИКУБГ026
23,80 лв.
​От носителката на Нобеловата награда за литература Олга Токарчук – три разказа, писани в края на 80-те години – „Гардеробът“, „Стаите“ и „Deus Ex”, в първо по рода си бутиково издание.
​Може ли да се говори за каквито и да било граници, когато се създават светове?

Сборникът „Гардеробът“ излиза на полски през 1997 година. Бутиковото илюстрирано издание на ICU е първото по рода си в световен мащаб. Три разказа, с които Токарчук отваря познати врати, но те не водят към отъпкани пътеки, а към светове, показани от неочаквана страна, отбелязани с въпросителен знак.

Надзъртане под хастара на живота – това са тези три разказа на  Олга Токарчук . В тях нещо странно се случва с пространството. Реалността се пропуква, а човекът, под угрозата да се разпадне, се опитва да сложи съществуването си на пауза, да намери брод през лабиринтите на лишения от смисъл и фантазия брутален живот. И така прекрачва в паралелни реалности. Токарчук отваря познати врати, но те не водят към отъпкани пътеки, а към светове, показани от неочаквана страна, отбелязани с въпросителен знак. За да ни се разкрият в цялата си сложност.

А пътуването продължава.
Повече информация
ISBN 9786197674026
Тегло 0.300000
Цветност цветна
Издател ICU
Корица твърда
Размери 14х22
Брой страници 64
Дата на издаване 2022 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Гардеробът
Вашият рейтинг