Количка
Вход

Съчинения в 8 тома: Властта е сладко коренче! (том 6)

От: Захарий Стоянов

Налично при доставчик – доставка между 1-7 дни
SKU
ЗССДТ06
27,25 лв.

Ние тепърва ще откриваме мащабите на Захарий-Стояновата личност, едва сега ще започва нашето докосване до неговата светла и значима фигура.

Ние тепърва ще откриваме мащабите на Захарий-Стояновата личност, едва сега ще започва нашето докосване до неговата светла и значима фигура. Историята ни налага нов прочит на художествената му проза и особено на огнедишащата му публицистика, ново тълкуване, което ще въздигне пред нас с всичките противоречия, но и с целия блясък образа на тоя народен апостол.

Иван Гранитски

 

Историята, тая учителка, която дава ценни уроци, като обяснява и осветлява събитията, фактите, действията на историческите личности, сигурно ще изтъкне положителното и в публицистичното дело на Захарий Стоянов, онова, което е жизнено в неговата журналистика и публицистика. Тя ще посочи отрицателното и ще го заклейми. И от него дори могат да се извлекат поуки: че журналистът и публицистът трябва да остане верен на идеалите си, на народа си и да не се откъсва като Антей от майката земя. И накрая тя ще направи баланс между черното и бялото, положителното и отрицателното. Историята ще признае, че грешките и увлеченията на З. Стоянов, които сега е невъзможно да се повторят, са много по-незначителни в сравнение с цялостния му патриотичен принос в българската литература и публицистика. А народът - читателите, които и сега се увличат от творчеството му - ще го постави на мястото, което заслужава, на пиедестала между другите свои големи синове.

Георги Боршуков

Повече информация
ISBN 9789540905112
Цветност черно/бяла
Издател Захарий Стоянов
Корица твърда
Брой страници 624
Дата на издаване 2017 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Съчинения в 8 тома: Властта е сладко коренче! (том 6)
Вашият рейтинг