Количка 0
0,00 лв.

Родинознание за 1 клас. Петрова 2021г. (Булвест 2000)

От: Ваня Иванова, Елка Янакиева, Йорданка Първанова, Радостинка Ганева

Налично при доставчик – доставка между 1-5 дни
SKU
БОУП1213
11,90 лв.
Новата учебна програма по този учебен предмет е доразвита във формиращите аспекти на обучението по родинознание. В нея водещите идеи при опознаването на заобикалящата детето действителност се свързват с изграждане на ценности като: родолюбие, уважение към бита, културата и традициите на народа ни, почит към нравствени добродетели и героизма на предците, зачитане на правилата.

 В голяма степен акцентите в новата програма са застъпени още в нашия учебник по околен свят, но за по-голяма категоричност сме доразвили някои от тях.
Учебникът  включва:

21 урока за нови знания. Характерно за тях е интригуващият и атрактивен начин на представяне на ново учебно съдържание -горната част на разтвора е като лента от филм. Застъпена е идеята децата да разказват и споделят собствено впечатление и мнение. Долната част на разтвора изобилства с интересни познавателни задачи, в които ученикът изследва и открива заобикалящия го свят, същевременно изгражда ценности.
3 урока за затвърждаване - разработени чрез система от задачи за  анализиране на модели на поведение; за избор и обосновка; решение на проблем; сравнение на собственото поведение с предложени модели.
 7 урока за обобщение (три от тях са проекти). Систематизирането и обобщаването на знанията се извършва чрез самостоятелни и групови дейности, както и с работа по проекти с конкретен практически резултат – тематична книжка „Мога“. Предоставя се възможност по всяка тема от учебника да бъде продължен процесът на осмисляне, затвърждаване и прилагане на усвоено чрез собствено творческо решение.
 1 урок за изходна диагностика.
Предимства:

 поставя ученика в разнообразни учебни ситуации, които му дават възможност за активно усвояване на знанията и за оптимално индивидуално развитие;
 подпомага първокласника да извършва собствени наблюдения и разсъждения и самостоятелно да достига до знанието;
 развива умението за изслушване и обективна оценка на различни гледни точки, както и умението за изказване и защита на собствена позиция
 формира и развива преносима компетентност за самостоятелен анализ и синтез;
 осигурява реални, функционални възможности за извършване на проектни дейности и работа в екип, в резултат на които се създават практически продукти от учениците – проектни книжки, албуми, картотеки, пана и др.;
 насочено към изграждане на обективна оценка и самооценка.                                                                                                                    
Повече информация
ISBN 9789541816387
Цветност черно/бяла
Издател Булвест 2000
Корица мека
Дата на издаване 2021 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Родинознание за 1 клас. Петрова 2021г. (Булвест 2000)
Вашият рейтинг