Количка
Вход

Луд съм по Космоса

Налично на склад – доставка между 1-3 дни
SKU
ЗЛ054
25,00 лв.
Докато Земята се върти около Слънцето, на небето се появяват различни съзвез- дия. Хората забелязали, че при промяната в сезоните настъпват някои промени в по- ложението на съзвездията на небето. 
Докато Земята се върти около Слънцето, на небето се появяват различни съзвез- дия. Хората забелязали, че при промяната в сезоните настъпват някои промени в по- ложението на съзвездията на небето. Така си създали земеделски календар. Това им помогнало да предвиждат работата си според очакваното настъпване на следващия сезон. Наблюденията на нощното небе позволили на хората да направят и първите звездни карти. Те били особено важни в корабоплаването. По звездите моряците се ориентирали за посоката, в която плават.

Слънцето е част от галактиката – огромно семейство звезди. Наричаме нашата га- лактика Млечен път, защото без телескопи хората са виждали милионите ù звезди като дълга светлееща ивица върху тъмното небе. Дори с бинокъл можете да видите звезди в слабото сияние на Млечния път.

Но не всичко в Космоса се вижда с бинокъл и не всичко се научава и разбира с наблюдаване. Днешните хора са не само наблюдатели на безкрайния Космос. Те вече летят извън пределите на земната атмосфера и активно го изследват с космически апарати. Как става това и какво е всекидневието на астронавтите?


Повече информация
ISBN 9789544560362
Тегло 0.6000
Цветност цветна
Издател Архипелаг, Златното пате
Корица твърда
Размери 23х29
Брой страници 160
Дата на издаване 2020 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Луд съм по Космоса
Вашият рейтинг