Количка
Вход

Георги Марков. Пиеси

От: Георги Марков

Налично при доставчик – доставка между 1-7 дни
SKU
СИ463
18,08 лв.

Тази книга съдържа всички 11 пиеси, написани от Георги Марков.

Пиесите на Георги Марков са провокативни, актуални, изпълнени с неподправено човеколюбие, брилянтно чувство за хумор, неподвластни на времето, новаторски и смели. Те не се вписват лесно в категории, не обслужват идеологии, носят послания и задават въпроси, които остават важни и валидни и днес. Повечето от тях дълго време не са били част от българския театрален живот, а някои никога не са били поставяни на сцена.

Заради две свои пиеси - спряната след 13-ото си представление "Да се провреш под дъгата" и забранената "Комунисти", Георги Марков влиза в конфликт с тоталитарната власт и това става една от причините той да напусне България завинаги. Режимът разпознава в тези творби инакомислието на писателя, неговата неудобна независимост, неговата критика към партията, която е излъгала надеждите на идеалистите.

Тази книга съдържа всички 11 пиеси, написани от Георги Марков, включително "Да се провреш под дъгата", документалната "Комунисти", също критичната към властта "Аз бях той", както и творбите "Госпожата на господин Търговецът на сирене", "Кафе с претенция", "Асансьорът", "Атентат в затворената улица", "Мустаците или единица върху безкрайност", "Последният патент", "Калай" и "Архангел Михаил".

Повече информация
ISBN 9789542825463
Цветност черно/бяла
Издател Сиела
Корица мека
Брой страници 680
Дата на издаване 2018 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Георги Марков. Пиеси
Вашият рейтинг