След огромния успех на "Тънкото изкуство да не ти пука" „Хермес“ отправя покана към Марк Менсън да гостува в България. В момента авторът работи и по нова книга.

tankoto_izkustvo_da_ne_ti_puka_cover

Преди дни със знака на „Хермес“ излезе седмото издание на „Тънкото изкуство да не ти пука“. От издаването й в България през януари тази година книгата не слиза от бестселъровите класации на големите книжарски вериги. След хиляди продадени екземпляри, много препоръки и положителни отзиви от читатели, тя беше избрана и за Книга на 2018 г. от книжарите на „Хеликон“. 
Това е поредното признание за „Тънкото изкуство да не ти пука“ и доказателство, че Марк Менсън е най-харесваният автор не само от клиентите на книжарниците, но и от работещите в тях. 
Много читатели споделят, че книгата е променила начина, по който се отнасят към негативните събития и безпокойството. Помогнала им е да преодолеят страха от неизвестното и да се фокусират върху настоящия момент. Това умение е изключително полезно в забързаното ни и затрупано с планове ежедневие. 
Друга негативна модерна тенденция в последните години е склонността ни да се сравняваме с останалите и стремежът да бъдем перфектни. Менсън се противопоставя на тази мода, като напомня, че всъщност имаме нужда от обикновеното, защото благодарение на него необикновеното може да изпъкне. Същото важи и за болката и трудностите. Авторът ни подтиква да се научим да ги приемаме като част от живота, да спрем да ги игнорираме и да бягаме. Болката е необходима, защото след нея можем наистина да оценим моментите на щастие, обич и удовлетворение. 
Болезнено откровен и предизвикващ смях през сълзи, Марк Менсън предлага практически начини да променим житейските си нагласи и да развием потенциала си. Благодарение на съветите, които е събрал в книгата, на шеговития тон и практичността, „Тънкото изкуство да не ти пука“ се превръща не само в световен бестселър, но и в основата на нов тренд в литературата за личностно развитие и самопомощ. 
А положителните отзиви от читателите са доказателство, че насоките в книгата наистина работят.

Вижте повече за Марк Менсън и книгата тук.