В творчество на Хавиер Сиера можете да откриете една от най-важните черти на добрия писател, а именно - да предизвика жажда у читателя, която не му позволява да остави книгата, докато не стигне до последната страница. Книгата, която привлече вниманието ми към автора, беше „Тайната вечеря“ и дори изпитах известно съжаление, че не съм открила този писател по-рано.

„Невидимият огън“ е осмата книга на писателя, която отново предлага динамика в повествованието - отличителна черта за Сиера и със сигурност може да се съревновава с „Тайната вечеря“. Най-силно впечатление ще ви направи умението на автора да пресъздава местата, забележителностите и природните картини, където се развиват действията в романите му. Точно този похват е забележителен - той създава впечатлението, че авторът обстойно е проучил местата, за които говори и именно поради тази причина успява да ги обрисува виртуозно.

В „Невидимият огън” главният герой е млад, ерудиран и успешен университетски преподавател от Дъблин, чийто живот се променя из основи след няколко дни, прекарани в Мадрид. Давид Салас пристига в Мадрид, за да се отдаде на кратка почивка. Там той се среща с една стара познайница на дядо му – Виктория Гудман, и се включва в издирването на един студент от курса по литература на Гудман. Изненадващо ключът към мистерията се оказва връзката на Свещения Граал с Испания. В стила на автора, сюжетът е заплетен, динамичен, изпълнен с тайни и интриги, които задържат вниманието на читателя през цялото време.

Какво ще се случи с Давид Салас и с изчезналия студент? Каква е връзката на Граала с това изчезване? Тези и куп други тайни са скрити сред страниците на романа.

Изживейте това незабравимо пътешествие в света на историята и мистерията с „Невидимият огън“!

 

Автор на текста: Кристияна Киркорян, книжарница „Хермес” - Бургас