Ако очаквате трилър, един от онези романи, в които Сиера поднася грабващи мистерии от дебрите на необятната си фантазия... не си губете времето, спестете парите си и не се разочаровайте от автора, само защото не е това, което сте очаквали.

Книгата представлява жанрово предизвикателство, носещо мъдростта на човечеството под формата на писма от леля, имаща амбициозната цел да обясни днешните болни времена на едно едва навлизащо в живота 18-годишно момиче.

Човешкият вид многократно е побеждавал Злото в хода на своята дълга история. Това ни дава импулс за живот, задължава ни да изградим колективна устойчивост, която да трансформира всичко лошо и да издигне над пепелта и мъката един нов по-добър свят.

Представете си, че за да избегнем бедствия като настоящата пандемия, трябва да разработим ваксина за планетата, а не само за нейните обитатели.

Необходимо четиво в тези времена, носещо космическа и изследователска мисъл, която пренася сегашния ни безумен антропоцентризъм във висш космоцентризъм без ограничения.

Това е посланието на Пандора и то ще докосне мнозина от вас...

 

Автор на текста: Даниел Костов, книжарница "Хермес" - Бургас

Снимка: Книжарница "Хермес" - Варна