Наръчник по основи на рисуването“ предлага  подробни инструкции, повече от 350 илюстрации полезни съвети, които ще ви помогнат да откриете художника в себе си!

Очаквайте от 4 септември!

                                                                          Osnovi na risuvaneto

 

За книгата

Това практическо ръководство е разработено върху идеята, че всеки може да се научи да рисува добре – нужно е само да прояви желание и усърдие и да има готовност да коригира грешките си. То съдържа множество съвети и упражнения за усвояване и надграждане на основни знания и умения.
„Наръчник по основи на рисуването“ включва методи, практикувани и утвърдени във времето от множество ученици и професионални художници. Благодарение на дългогодишния си творчески и преподавателски опит Барингтън Барбър обобщава тези методи и предлага ефективни начини за приложението им в процеса на рисуване. Упражненията са групирани в няколко тематични раздела: предмети и натюрморти, перспектива, природа, човешка фигура и портрети, композиции, техники. Представени са и похвати за постигане на различни ефекти, както и основните правила и техники на композицията и перспективата. Освен това наръчникът включва 350 илюстрации и полезни насоки за начинаещи и за напреднали.


За автора

  barington

 

Барингтън Барбър е британски художник, писател и преподавател, който е оформил своя специфичен стил на рисуване с дългогодишна практика. Целият му живот е изграден около изобразителното изкуство. Работил e за едни от най-известните рекламни агенции, илюстрирал е книги и списания и е преподавал изобразително изкуство. 
Той е автор и илюстратор на над 20 наръчника по рисуване, превърнали се в световни бестселъри и преведени на различни европейски езици, китайски и японски. Първата му книга има над милион продадени екземпляра в световен мащаб, а всички негови наръчници получават висока оценка от видни артисти, доказани и начинаещи художници.
Днес Барингтън Барбър живее в Лондон и прекарва по-голяма част от времето си в рисуване, писане на книги или с четирите си деца и техните семейства.
Попитан в интервю дали според него умението да се рисува е даден от Бога талант, или просто много добре развито умение, Барбър заявява: 
Способността да рисувате може да бъде резултат от талант, но най-важно е желанието да го правите и готовността да работите упорито, докато успеете да направите това, което искате. Често споменавам в книгите си, че всеки може да се научи да рисува, но ако желанието да работите и да се развивате в тази посока не е достатъчно силно, дори талантът се оказва безполезен. Разбира се, помага, когато човек има някакъв талант в тази област, но това не е единственият, нито най-важният фактор за успеха!

 

Ако винаги сте искали да се научите да рисувате, тази книга е за вас!