За двете големи войни са се изписали редица произведения. В едни се залага на художествена измислица, на слухове, легенди и до голяма степен в някои - на конспирации. За разлика от тях книгата на Стариков - "Кой накара Хитлер да нападне Сталин", се оповава на факти. Историята ни до голяма степен е прикрита и заменена. Както се казва - тя се пише от победителите. Но дори и победителите не могат да прикрият всичко, не и когато нещата са изложени логично, опровергавайки „истината“.

„Финансирането на тъмните дела и на съмнителните събития в световната политика винаги става чрез банки и личности от неутрални държави!“

Книгата сама по себе си е обширна, изследва различни моменти от конфликтите и чертите на големите имена на сцената. Развежда ни през много години и етапи, припомняйки ни падението и изкачването на Германия и появата на СССР. Обяснява и много неясни неща, отговаряйки на въпроси като:

- Как разгромената Ваймарска република си възстановява икономиката след Първата световна война, репарациите и огромната хиперинфлация, в която един щатски долар може да струва четири трилиона и двеста милиарда германски марки през 1923 г.

- Кой стои зад създаването на Хитлер и кои имат интерес от появата му на политическата сцена? - Откъде получава толкова много пари за партията си и кои хора го подкрепят най-много в избора му? - Защо Германия повежда война на два фронта?

- И най-вече: кой накара Хитлер да нападне Сталин?

"Кой накара Хитлер да нападне Сталин" припомня за разрушаването на Руската империя, виновниците и причините. Тя е един обемен материал, който може да послужи за запълване на много дупки в учебниците по история.

„Тази книга ще ви разкаже за истинските заговорниции и подбудители на най-страшната война в човешката история.“

 

Автор на текста: Мирослав Славов, книжарница "Хермес" - Стара Загора