Да си героичен означава да откриваш надежда там, където я няма. Да драснеш клечката и да осветиш празнотата. Да видиш възможността за един по-добър свят, но не свят, какъвто искаш, а такъв, какъвто дори не си подозирал, че може да има. Да попаднеш доброволно в ситуация, където сякаш всичко е абсолютно прецакано и въпреки това да я обърнеш в нещо добро.

Написана с много чувство за хумор, „Всичко е прецакано“ може да разсмее читателите. В същото време, ще ги накара да затаят дъх и да поставят под въпрос някой от своите убеждения. Новата книга на Менсън има силата да променя гледни точки и човешки съдби. Авторът се стреми да насочи вниманието на мислещите и четящи хора към истински важните неща, да им помогне да намерят баланс в забързаното си ежедневие.

За книгата

Никога досега хората не са живели толкова добре: световната икономика процъфтява, образованието и здравните грижи стават все по-достъпни, масовото потребление на луксозни стоки бележи небивал растеж. В същото време се отчитат рекордни нива на неудовлетворение от живота, депресия и самоубийства. В този свят, където всичко изглежда прецакано, може ли да се надяваме на нещо добро?

 

 

Още по-провокативен и безкомпромисен, Марк Менсън анализира кризите на съвременното общество и дава необичайно предложение за преодоляването им.

Вместо да търсиш надежда, опитай следното:

Не се надявай. Но не се и отчайвай.

Не се ласкай, че изобщо знаеш нещо. Точно тази сляпа, пламенна и емоционална увереност ни вкарва в подобна неразбория.

Не се надявай на по-добро. Просто бъди по-добър.

Отзиви

Марк Менсън е майстор на провокативни и изненадващи прозрения. Неговият достъпен за четене стил ще ви накара да отгръщате страниците с часове.“

Джеймс Клиър, автор на „Атомни навици”

Марк осигурява противоотрова към нашата ера на духовно безпокойство с така необходимия микс от смях, практически съвети и философска мъдрост. Неочакваните му прозрения ще ви накарат да се усмихвате през цялото време, докато го четете.

Ерик Баркър, автор на „Истини и митове за успеха“

Само защото всичко изглежда като бъркотия, не означава, че и вие трябва да сте объркани. Книгата на Марк Менсън е призив за по-добър живот и по-добър свят, които са ни по-необходими от всякога.

Райън Холидей, автор на бестселърите

„Дарът на трудностите“ и „Твоето его е врагът“

 

За автора

Някои хора казват, че съм идиот. Други, че съм им спасил живота. Прочети и прецени за себе си.

Марк Менсън

Автор. Мислител. Ентусиаст.

Марк Менсън е известен американски блогър, чиито провокативни коментари по теми от живота – като личностното развитие, социалните отношения и връзките – изкушават два милиона души да следят блога му редовно. Живее със съпругата си в Ню Йорк, пише статии и води семинари. 

Очаквайте "Всичко е прецакано" от 14 януари в книжарниците!