На 19 март излиза романът „Жени в слънчева светлина“ от Франсис Мейс. Авторката е позната на българските читатели с книгите „Под небето на Тоскана“, „Красивата Тоскана“ и „Всеки ден в Тоскана“.

Жени в слънчева светлина 

Написана на обичайния за Франсис Мейс богат и поетичен език, „Жени в слънчева светлина“ ще достави истинско удоволствие на всички, които обичат пътешествията, добрата кухня и красивата природа.
По романа ще бъде заснет и филм.

Франсис Мейс

франсис мейс

Франсис Мейс е известна поетеса, ценител на изисканата кухня и автор на пътеписи. Особено популярна става с книгата си „Под небето на Тоскана“, която още с излизането си се превръща в бестселър и остава в класациите на „Ню Йорк Таймс“ в продължение на повече от 2 години. По нея е направен и едноименният филм „Под небето на Тоскана“ с участието на номинираната за „Оскар“ актриса Даян Лейн.

под небето на тоскана

Даян Лейн в едноименния филм „Под небето на Тоскана“

Наред с автобиографичните записки, събрани в „Под небето на Тоскана“, „Красивата Тоскана“ и „Всеки ден в Тоскана“, Франсис Мейс е авторка и на пътническите мемоари „Една година в света“, илюстрираните справочници „В Тоскана“ и „Отнесете Тоскана вкъщи“, както и на пет стихосбирки. Неслучайно я наричат „бардът на Тоскана“.
Книгите й са преведени на повече от 25 езика.
Сега тя предлага на читателите романа „Жени в слънчева светлина“.

За книгата

Насладете се на сладкия живот в Тоскана сред красива природа, 
вкусна храна и приятна компания!

тоскана пейзаж

Кит Рейн е писателка, която живее в Тоскана и работи по биографията на своя близка приятелка – сложна и завладяваща личност със силно въздействие върху живота й. В един късен следобед Кит наблюдава шумното пристигане на три американки, които се настаняват в съседната вила.
Джулия, Камил и Сюзан се радват на спонтанното си приятелство. Децата им вече са самостоятелни и вместо да се отдадат на скучен и самотен живот като повечето техни връстнички, поемат в неочаквана посока. Трите наемат красива каменна къща в малкото италианско градче за цяла година. Въпреки че не познават чуждата страна, приключенският им дух ще вдъхне на всяка от тях кураж, вкус към живота и непоколебимо желание да изявят най-доброто от себе си. 
С помощта и приятелството на Кит трите ще се впуснат в италианския начин на живот, отдавайки се на отдавна забравени страсти.
А резултатите ще бъдат поразителни.

 

Вижте повече за книгата и прочетете откъс тук.