...Всяко нещо в природата си има своята тайна.
От „Тайната вечеря“

 

Хавиер Сиера – един от най-успешните съвременни испански автори

хавиер сиера награда планета за невидимият огън

 

Произведенията на Хавиер Сиера са преведени в повече от четиресет държави. Умението му да създава интригуващи сюжети бързо му печели фенове в цял свят. На българските читатели авторът е познат още с романите „Тамплиерските порти“, „Египетската тайна на Наполеон“ и други. През 2006 г. романът му „Тайната вечеря“ се подрежда на шеста позиция в класацията на „Ню Йорк Таймс“ за най-продавани книги, като става първият испански роман, постигнал този успех в САЩ. През 2019 г. Издателска къща „Хермес“ подготвя ново издание за българските почитатели на историческите трилъри.

С над 4 милиона продадени екземпляра „Тайната вечеря“ е сред най-популярните книги на испанския писател

Тайната вечеря Хавиер Сиера

Януари 1497 г. Отец Агустин Леире, инквизитор от Доминиканския орден, посветен в разчитането на кодирани послания, е изпратен по спешност в Милано, за да надзирава последните щрихи, които маестро Леонардо нанася върху фреската Тайната вечеря. Причина за неочакваната мисия са поредицата анонимни писма, получени в двора на папа Александър VI, в които се твърди, че Да Винчи не само е нарисувал дванайсетте апостоли без обичайния ореол за святост, но и че самият той присъства в свещената сцена, при това обърнал гръб на Исус. Защо? Нима е бил заразен от проказата на ереста или стенописът крие смайващо тайно послание? В същото време някой извършва серия необясними ритуални убийства...

Новото издание на „Тайната вечеря“ ще бъде публикувано в навечерието на годишнината от смъртта на великия художник и изобретател Леонардо да Винчи. По този повод се предвиждат различни събития и чествания в Италия и по света, а книжарници „Хермес“ подготвят Седмица на Леонардо да Винчи, през която читателите ще имат възможността да узнаят интересни факти за живота на твореца.

По-късно през годината на български език ще бъде публикуван и последният роман на Хавиер Сиера – „Невидимият огън“, който бе отличен с престижната награда „Планета“. Още с издаването си в Испания книгата пожъна огромен успех, като успя да надмине по продажби „Произход“ от Дан Браун.

portada_el-fuego-invisible_javier-sierra_201710200912

Новият роман на Хавиер Сиера обещава да се превърне в един от вълнуващите акценти през 2019 г. и на родния книжен пазар, а докато очакват излизането му, читателите могат да се насладят на интригуващия стил на писателя на страниците на „Тайната вечеря“.

 

Вижте повече за книгата тук.