За автора

Николай Стариков

Николай Стариков е руски обществен и политически деец, публицист и популярен блогър. Заема поста търговски директор на Канал 1 – Санкт Петербург. Автор е на документални книги за новата руска история и геополитиката. Тезите му предизвикват полюсни реакции – от възторжени отзиви до крайно негативни коментари. Изявен националист и убедителен оратор, Николай Стариков е изключително противоречива личност с множество и привърженици, и критици. Самият той се определя като консерватор, поддръжник на православните ценности и противник на болшевишката идея, либерализма и политическата и културна инвазия на Западна Европа и САЩ.

 

За книгата

 

Print

След шокиращите разкрития за социалнополитическите сътресения в Русия след Първата световна война, Николай Стариков се завръща с безкомпромисен анализ на причините за избухването на Втората световна война. Твърдо решен да запълни липсващите празнини в историческите изследвания, той представя провокативна, базираща се на факти и документи интерпретация на събитията, довели до една от най-големите трагедии в световната история.
Стариков отново не се страхува да задава неудобни въпроси, да посочва пукнатини в официалните версии, да изнася смущаващи факти. За пореден път той изважда наяве дълго пазени истини, за да попълни липсващите части в реалната картина на събитията. Той безапелационно повдига завесата на световната политическа сцена, за да изобличи задкулисните схеми и дипломатическите интриги.

Тази книга не е за Великата отечествена война. Тази книга не е за Втората световна война.
Тук няма да намерите точни данни за броя на танковете, оръдията и самолетите в противоборстващите армии.
Няма да подлагаме на подробен анализ сраженията и битките по море, въздух и на сушата.
Тази книга не е биография на Адолф Хитлер или прецизно изследване на историята на Националсоциалистическата работническа партия на Германия.
Няма да се задълбочаваме в тъмните дебри на нацистката идеология и прецизно да броим безбройните жертви на фашистките палачи.
Тази книга е за друго.
Тя е за онези, които направиха тази война възможна.
Тя е за онези, които даваха пари на Хитлер и на партията му.
Тя е за онези, които й помогнаха да дойде на власт.
Тя е за онези, които им предоставяха оръжие, нови територии и увереността в собствената им сила.
За онези, които имат всички основания да седят на подсъдимата скамейка и да споделят с лидерите на фашистка Германия отговорността за техните невиждани престъпления.
Тази книга ще ви разкаже за истинските заговорници и подбудители на най-страшната война в човешката история.

Николай Стариков

 

Вижте повече за книгата тук.