„Клуб Класика“

Серията представя книгите, издържали проверката на времето. Всяко поколение ги преоткрива, за да им направи нов прочит. Да им вдъхне нов живот. Подбраните заглавия от „Клуб Класика“ са интересни, увлекателни и изненадващо модерни, а новата им стилна визия ще задоволи и най-претенциозния вкус.

 

„Стършел“ – един от най-популярните 
англоезични романи през XX век

Стършел Клуб Класика

История за вяра, болезнено разделяне с илюзиите, революция, любов и героизъм
След смъртта на майка си младият англичанин Артур се премества в Пиза, за да учи в католическата семинария. Присъединява се към революционното движение „Млада Италия“, което се бори с австрийското имперско управление. Но когато неволно предава сподвижниците си, животът му се преобръща. Артур губи вяра в Църквата и напуска страната. Завръща се там след години, но от деликатния и невинен младеж няма и следа. Той се е превърнал в Стършела – прям опонент на политическото статукво, чиито хапливи статии разбунват духовете. Местните власти са готови на всичко, за да го заловят, но неговата смелост ще надхвърли границите на човешките възможности.

 

За автора

Етел Лилиан Войнич е родена на 11 май 1864 година в Ирландия. „Стършел“ е най-известната й книга. Романът става особено популярен в СССР, където има няколко екранизации и е продаден в над 5 милиона екземпляра.

 

Вижте книгата тук.