Издателска къща „Хермес“ добавя още едно бижу в колекцията на „Клуб Класика“

 

Ема Джейн Остин Клуб Класика

По Коледа всеки се обгражда с близки хора и никой не обръща внимание дори на по-лошо време от днешното. Веднъж бях принуден да прекарам цяла седмица в дома на един приятел, защото снегът ме затрупа вътре. Не съм преживявал нищо по-прекрасно.
Из „Ема“ от Джейн Остин

След красивите колекционерски издания на „Гордост и предразсъдъци“ и „Въздействие“ Издателска къща „Хермес“ ще зарадва българските читатели с още едно любимо заглавие от Джейн Остин – „Ема“. С изящното си оформление романът е чудесно допълнение към луксозната колекция „Клуб Класика“, подходящ подарък за наближаващите коледни празници и прекрасна компания за студените зимни дни.

Да си припомним сюжета

Красива, умна, богата и неомъжена, Ема Удхаус е напълно удовлетворена от живота си. Не изпитва нужда нито от обич, нито от брак. Нищо обаче не я забавлява повече от това да се меси в любовните отношения на останалите. Нейният добър приятел мистър Найтли я предупреждава да не си играе със съдбите на хората, правейки се на сватовница. Тя не се вслушва в съветите му и внимателно начертаните й планове се провалят. И водят до последици, които ще подложат на съмнение доброволното й бягство от романтиката.

Няколко думи за авторката

Джейн Остин е една от най-известните и обичани английски писателки. Нейните романи и до днес се радват на нестихващ интерес благодарение на невероятното съчетание между романтизъм и реализъм, неподправен хумор и хаплива ирония. А когато към всичко това се прибавят и увлекателните сюжети, остроумните диалози и проницателните наблюдения за човешката природа, става ясно защо Джейн Остин продължава да е любима авторка на поколения читатели от цял свят.

Независимо дали сте почитатели на класиката, или търсите специален подарък за любител на литературата, новото колекционерско издание на „Ема“ е отличен избор. Един красиво оформен роман, който ще намери своето място във всяка семейна библиотека.

— Никога няма да изпусна тази книга от ръцете си — заяви тя.
Чудесно — отвърна Ема. — Съвсем естествено чувство. Колкото по-дълго го запазиш, толкова по-доволна ще бъда.
Из „Ема“ от Джейн Остин

 

Вижте книгата тук.