През 2019 година под знака на Издателска къща „Хермес“ ще излезе още един роман на обичана писателка - „Преди и отново“ от Барбара Делински.

Преди и отново Барбара Делински корица на английски език

Най-новият роман на бестселъровата авторка проследява историята на Макензи, чийто живот се преобръща сред трагична катастрофа. Изгубила най-ценното, отритната от семейството и приятелите си, тя решава да започне начисто, в нов град, с ново име – Маги, и нова професия – гримьор. Чрез работата си тя помага на хора с кожни проблеми или белези, учи жените, които я посещават, да се грижат за кожата си и да се чувстват по-уверени в себе си, а тийнейджърите – да не се притесняват от подигравките на връстниците си. Но един ден мракът от миналото отново се надига и заплашва да разруши спокойното й съществуване.

В личната си страница Барбара Делински пише за книгата:
Нося грим от 19-годишна. Така очите ми стават по-големи, бузите ми – по-тъмни, носът ми – по-малък... Когато съм гримирана, се чувствам по-близо до човека, който искам да бъда. Същото важи и за главната героиня в „Преди и отново“. Но когато започнах да пиша за Маги, аз не тръгнах от темата за грима. Започнах от едно много по-дълбоко и по-тъмно място. Създадох обстоятелства, които я принудиха да започне живота си отново и така да се научи да оцелява и да израства.

„Преди и отново“ е една история за втория шанс, за приятелството, за приемането и за силата да простиш – най-вече на себе си. Книгата бързо набра популярност сред почитателите на жанра, а електронната медия parade.com я нареди сред най-горещите книги за Лято 2018.

 

Вижте повече за Барбара Делински и книгите й тук.