Сатя Надела разказва за пътя от Индия до поста на главен изпълнителен директор на „Майкрософт“ 

Сатя Надела автор на Да натиснем Refresh

На двайсет и първия си рожден ден Сатя Надела напуска Хайдерабад, Индия, и заминава за Съединените щати, където записва магистърска програма по компютърни науки. Започва работа в „Майкрософт“ през 1992 г. и ръководи разработката на редица потребителски и корпоративни продукти. През 2014 г. е избран за главен изпълнителен директор на „Майкрософт“ – третия в четиресетгодишната история на компанията. Той бързо си спечелва славата на вдъхновяващ лидер и филантроп.

За мисията да бъдеш съпричастен в един свят, който се променя, както никога досега

Надела описва живота си като пътуване, в което развива дълбоко чувство на съпричастност към другите хора и го влага във всичко, което прави в личен и професионален план. Той определя личната си мисия и тази на компанията, която ръководи, в това да окуражи всеки човек и всяка организация да постигнат повече. Надела е в борда на директорите на Центъра за ракови изследвания „Фред Хътчинсън“ и заедно със съпругата си – Ану, подкрепят Детската болница в Сиатъл и организации за хора с увреждания в района. Всички приходи от настоящата книга ще бъдат дарени на благотворителната корпорация Microsoft Philanthropies.

За книгата „Да натиснем Refresh“

Da natisnem REFRESH.eps

В същината си книгата е за нас, хората, и за уникалното качество, което наричаме съпричастност и което ще става все по-ценно в един свят, в който лавината на технологиите ще разруши статуквото, както никога досега. 
Сатя Надела

Тази книга е за личната трансформация, за промените в „Майкрософт“ и технологиите, които скоро ще окажат огромно влияние върху живота на всички хора. Тя оповестява настъпването на нова ера в дигиталните иновации – като изкуствения интелект, смесената реалност и квантовите компютри. Тя показва как хората, организациите и обществата могат и трябва да се променят – да натиснат бутона Refresh – в непрестанното си търсене на нова енергия и нови идеи.
Главният изпълнителен директор на „Майкрософт“ – Сатя Надела, разказва за изумителния си път от детството си в Индия до заставането му начело на компютърния гигант в условия на тежка конкуренция и остра нужда от обновление. Той разкрива как е променил корпоративната култура на компанията и е помогнал „Майкрософт“ да преоткрие истинската си същност: създаването на могъща технология, достъпна за всеки човек и всяка организация. От гледната си точка не само на инженер и ръководител, но и на филантроп, Надела очертава визията си за развитието на технологиите в помощ на обществото. Той призовава лидерите по цял свят да се стремят към интензивното им въвеждане и обучението на следващите поколения. Не просто с цел икономически растеж, а най-вече в името на по-добро бъдеще за цялото човечество.

Ние всички трябва да бъдем оптимисти за бъдещето пред нас. Светът се подобрява и прогресът настъпва по-бързо от всякога. Тази книга представлява умно ръководство за едно вълнуващо и предизвикателно бъдеще.

Бил Гейтс

 

Вижте повече за книгата и прочетете предговора от Бил Гейтс тук.