След големия международен успех на „Зад затворените врати“,

на 6 февруари излиза новата книга на Б. А. Парис – „Срив“.

Тя е напрегната психологическа драма и е подходяща

за почитателите на „Момичето от влака“.

Романът е обявен за една от най-добрите книги на 2017 г. от „Барнс и Ноубъл“ в категория трилъри.

 

sriv cover

 

За „Срив“

Кас празнува края на учебната година с колегите си учители. Късно вечерта се разразява буря и тя решава да се прибере по краткия път през гората. Минава покрай спряла кола с включени фарове. Жената зад волана не изглежда уплашена, затова Кас я подминава и забравя за нея. До следващата сутрин, когато научава от новините, че в гората е намерен трупът на млада жена. Кас изпитва угризения, но не смее да сподели дори със съпруга си. Та нали той я е предупреждавал стотици пъти да избягва опасния горски път?

Оттогава започва да забравя какво ли не: къде е паркирала колата, кода на алармата, как се пуска кафе машината. Дали не е напът да загуби разсъдъка си?

Единственото, което така и не успява да забрави, е лицето на жената в колата. Жената, която можеше да спаси. И която й се струва смътно позната. Чувството за вина не й дава мира и е подсилвано от мълчаливи телефонни обаждания и усещането, че някой я наблюдава. Кас осъзнава, че се намира на ръба на нервен срив и се нуждае от помощ.

Но на кого може да се довери, след като вече не вярва дори на себе си?

 


Отзиви

Книгата на Б. А. Парис няма да ви остави да си поемете дъх, следвайки непредсказуемите обрати и развръзки, които ще ви отведат до неочакван край!

Дейли Експрес

 


На този психологически трилър е трудно да се устои – дори по-трудно, отколкото на дебюта на Парис „Зад затворените врати“! Предвидете си време за четене, защото с втория си роман Б. А. Парис заема заслужено място сред най-добрите в жанра.

Буклист