С дъх на море…

Морски записи от Антон Георгиев

„Морски записи“ са уловените частици, мисли, образи, места и ситуации, които са полепнали по пръстите ми. Те разказват за пясък и сол, рибари и дракони, хазяйки и туристи, потъване и изплуване. „Морски записи“ са леки и неангажиращи, но често вълнуващи и променливи. И ако им се доверите, поне за кратко „Морски записи“ ще ви дадат едно познато чувство. Подобно на онова, което човек изпитва, когато гледа към хоризонта над морето след залез и усеща лекота и в същото време някаква странна мъдрост, без да има каквато и да е реална причина за това.

От автора

 

Историята на „Морски записи“ започва през лятото на 2018 г. във Фейсбук, където Антон Георгиев споделя кратки разкази, мисли и стихове с дъх на лято и море. Една година по-късно страницата има почти 4000 последователи във Фейсбук и Инстаграм и идва ред уловените от Антон частици, мисли, образи, места и ситуации да бъдат претворени в книга. 
„Морски записи“ е за всички, които мечтаят да се пренесат на плажа, докато чакат летните отпуски, или искат да задържат лятото още малко, след като залязат и последните лъчи на августовското слънце. Това е книга за тези, които чувстват, че лятото е много повече от сезон и морето – много повече от място за ваканцията.
Неслучайно първите представяния на книгата ще бъдат край морския бряг. На 8 август авторът ще гостува на традиционния Литературен четвъртък в книжарница „Хермес“ – Варна. На 9 и 10 август срещите с читатели ще продължат в Бургас и Созопол.

За автора

Антон Георгиев

Антон Георгиев е роден на 6 февруари 1985 г. в София. Завършва Втора английска езикова гимназия „Томас Джеферсън“. Учи културология в Софийския университет. От 10 години се занимава с реклама. Пише сценарии, послания и измисля концепции. Различни негови проекти получават награди на фестивали за креативност. В момента Антон е творчески лидер в рекламна агенция. 
„Морски записи“ са неговият дебют като автор. Те обединяват разкази, поезия и мисли, вдъхновени от живота му между морето и града. С красив, изчистен и интригуващ стил, Антон има какво да ни каже.

 

 Вижте книгата тук.