"Кралството на прокълнатите" ще ви предложи една мрачна история за демони, вещици и изпепеляващи емоции.

Историята в романа ни пренася в Италия през 19 век. Разхождаме се по китните улички на Сицилия, озарени от слънчевите лъчи, във въздуха се носят аромати на вкусни традиционни ястия, които ни отвеждат до семейния ресторант на семейство Ди Карло. Но тази идилична атмосфера е напът да се срине, а светът на хората - да се преобърне.

Младите вещици Емилия и Виктория помагат в семейния ресторант и се обучават в тайнството на вещерството, докато един ден Емилия не открива сестра си безжизнена и обезобразена в близкия манастир. Никой не подозира, че това убийство ще отприщи вълна от още много беди, в чието дъно стои нещо много древно и опасно.

Много важна роля в живота на момичетата играе тяхната баба, която е опитна вещица, но пази тайна за проклятието, което обвързва живота на момичетата с черните изкуства. Малко преди да намери смъртта си, Виктория използва черна магия, която отключва портите на ада, а границата между света на човеците и демоните е прекрачена. Тъмните тайни на семейството започват да изплуват пред Емилия, която е твърдо решена да намери виновника за смъртта на сестра си, дори това да означава  да прибегне до използването на черна магия.

За да стигне до отговори на въпросите си, Емилия решава да призове демон, когото да разпита и да подчини на волята си. Изпълнявайки ритуала за призоваване, тя няма представа, че ще призове не просто низш демон, а един от седемтте принца на ада – Гняв. Емилия се чувства привлечена от него, въпреки опитите да се противопостави на чувствата си. Тя знае, че той може да е един от виновниците за смъртта на Виктория, но въпреки това нещо я обвързва с Гняв. Отношенията им претърпяват много обрати - Гняв е ту студен, ту привързан към Емилия. Емоциите на принца не остават скрити от останалите принцове на ада и скоро след появата му в света на хората, Емилия среща и някои от братята му, които се опитват да я използват и да се доберат до нещо ценно, което тя притежава. Седемте принца всъщност кореспондират със седемте смъртни гряха, като Манискалко е успяла виртуозно да изгради образите им с присъщите черти, които носят греховете им.

Останах много приятно изненадана от стила на авторката и начина, по който изгражда образите на героите си. Черна магия, неопитна вещица, която се опитва да надхитри седмина демонични братя. Определно очаквам следващата книга от поредицата с огромно нетърпение, за да научим как ще се развият отношенията между Емилия и Гняв, ще останат ли портите на ада затворени или ще се пренесем в друго селение?

Автор на текста: Кристияна Макавеева, книжрница "Хермес" - Бургас