Възможно ли е да постигнем повече за по-малко усилия и време?
Да! Ако усвоим метода на единственото нещо.


edinstvenoto nshto-print.eps

 

За книгата

Основател и председател на борда на най-голямата компания за недвижими имоти в света, Гари Келър споделя уникалния си начин на работа: „Свърши едно-единствено нещо, което е най-важно и което ще направи всичко друго по-лесно или ненужно“. С помощта на графики и забавни истории той показва как да организираме максимално ефективно времето си, да оптимизираме начина си на работа и да подредим приоритетите си в работата и личния живот.
Вече стотици компании прилагат този лесeн и ефикасeн подход, за да повишат резултатите си. Той е помогнал на хиляди хора да изградят успешни кариери, да постигнат промяна в личен план и да се наслаждават на живота. Вие също може да се възползвате от метода, като с помощта на тази книга откриете вашето единствено нещо.

 

За Гари Келър

Няколко години след като завършва колеж, Гари Келър вече е постигнал впечатляващи успехи като мениджър на търговски екип и стартира собствен бизнес. Финансовата криза почти го довежда до банкрут и той решава да направи генерална промяна. Две години по-късно неговата компания заема първо място по продажби на недвижими имоти в района на Остин, Тексас. След години на растеж и франчайзинг, компанията вече държи челна позиция в световен мащаб и има офиси на няколко континента.
Днес Келър се нарежда не само сред най-влиятелните лидери в сектора на недвижимите имоти, но и сред най-продаваните автори на бизнес и мотивационна литература. Благодарение на личната си аура, позитивно отношение и безотказно ноу-хау, Гари е търсен лектор и водещ на обучителни семинари. Той работи с мениджъри от различни нива и с техните екипи, помагайки им да получат невероятни резултати, като стесняват фокуса си до своето единствено нещо.
Ето какво разказва Гари Келър за важните уроци, които е научил през годините, и за полезните съвети, които е описал в „Единственото нещо“.


Искам да науча хората, че трябва да правят по-малко неща,  за да постигат по-добри резултати.

Интервю с Гари Келър

гари келър

 

Концепцията на „Единственото нещо“ е много интересна. Разкажете ни повече за основното послание, което искахте да предадете с книгата?
Искам да науча хората, че трябва да правят по-малко неща, за да постигат по-добри резултати. Често срещана човешка черта е да анализираме и планираме твърде много в личен и професионален план. Смятаме, че успехът изисква дълъг списък със задачи и запълнен график. Истината е, че дългите часове работа не ни правят нито по-добри, нито по-здрави. Всъщност в повечето случаи успяваме въпреки всичко, с което сме се нагърбили, а не заради него. 
Затова трябва да осъзнаем, че не всички задачи имат едно и също значение, да открием най-важната и да започнем с нея.

Как прилагате принципа на единственото нещо в живота и работата си?
За мен той вече се е превърнал в навик. Използвам го само в най-важните аспекти от живота ми – физическото и душевното ми здраве, личните взаимоотношения, бизнеса. Задавам си въпроса кое е най-важното за всяка от тези области – и го правя. По този начин постигам баланс.
Ще дам един конкретен пример. През 2001 г. фирмата се развиваше добре, но все още не бяхме привлекли вниманието на лидерите в бранша. Събрах мениджърите си, за да помислим за 100 начина как да постигнем по-добри резултати. На следващия ден сведохме списъка до 10 идеи и от тях избрахме една: да напишем книга, която помага на други хора да успеят в бизнеса с недвижими имоти. Това беше единственото нещо за този конкретен случай и то проработи.

Защо според Вас принципът на единственото нещо е толкова успешен?
Подходът работи, защото успехът не идва веднага и едновременно във всички области на живота, а се дължи на последователни, натрупващи се действия. Когато направите правилното нещо и след това – следващото правилно нещо, променяте поведението си и развивате нови навици, резултатите се надграждат и вие постигате все по-големи успехи.

В днешния технологичен свят има безкрайно много разсейващи фактори. Как успявате да ги избегнете?
Да си успешен, не означава да си перфектен. Не се старая във всяка минута от деня да бъда фокусиран върху единственото нещо. Вместо това отделям време за най-важните задачи и в този период от деня се старая на всяка цена да не се разсейвам. То е като да отидеш на кино – за няколко часа си изключил телефона си, приготвил си лека храна, в случай че огладнееш, имаш подръка всичко, което може да ти потрябва, и се съсредоточаваш върху филма. Когато знаеш, че специално си отделил време за важните неща, напрежението изчезва и ставаш много по-продуктивен.


Вижте повече за Гари Келър и книгата му тук.