Здравословни храни? Няма такова нещо – важно е само какво е здравословно за вас.
Лин-Дженет Реситас

 

За книгата

Метаболитният план

Ако отслабвате трудно въпреки строгата диета и усилените тренировки, качвате килограми лесно или просто се чувствате безпричинно отпаднали, то вашето решение е метаболитният план. Специалист по хранене и бестселъров автор, Лин-Дженет Реситас отхвърля традиционните препоръки и дава нова формула за ускорен метаболизъм: по-големи порции пълноценна храна и по-леки тренировки. Наред с това тя категорично заявява: Няма полезни храни – важно е само какво е здравословно за вашия организъм. Как ще откриете какво е полезно за вас? Като спазвате 30-дневния режим, включващ ниско реактивни храни и леки упражнения, и постепенно добавяте нови. Накрая ще разполагате с персонализиран план с най-подходящите за вас храни и тренировки.
Основан на научни данни и доказан в практиката, този уникален режим е помогнал на хиляди хора да се сдобият с мечтаната фигура, да подобрят здравословното си състояние и да забавят процесите на стареене. Повече няма да броите калории, няма да се подлагате на строги ограничения и изтощителни физически натоварвания. Благодарение на метаболитния план ще се чувствате и ще изглеждате добре, без да се лишавате от любимите си храни.

 
Още в началото на книгата Лин-Дженет Реситас заявява: Ако искате да отслабнете, трябва да:
1. Спрете да броите калориите.
2. Спрете да ядете здравословни храни.
3. Спрете да тренирате толкова интензивно.
А ние бихме добавили: Да прочетете „Метаболитният план“!

 

Три причини да се доверите на матаболитния план:

1. Докато повечето диетолози ви дават универсални решения, Лин-Дженет Реситас предлага индивидуален план – спрямо най-подходящите храни за вас, вашата биохимия и метаболизъм. Сами и в удобството на своя дом, изграждате своя режим на хранене и движение и се радвате на положителните резултати.

2. Общоприетото разбиране е, че храните се делят на вредни и полезни. „Метаболитният план“ ви позволява да се свържете с тялото си, за да прецените кое влияе положително на вашия организъм.

3. Други методи отричат шоколада, алкохола, зърнените храни и одобряват изтощителните физически натоварвания. „Метаболитният план“ доказва, че тялото на всеки човек реагира различно, и както пише самата авторка: Вие сте уникални и заслужавате да знаете какво е подходящо за вас – а то може да е напълно различно от онова, което е подходящо за „повечето хора“.

За авторa

Лин-Дженет Реситас

Лин-Дженет Реситас е специалист по хранене, инструктор по йога и бестселъров автор. Повече от 25 години тя работи в сферата на здравословното хранене, а от услугите й се възползват известни личности, олимпийски атлети, лекари. Редовно получава покани за гостувания в различни телевизионни предавания – като шоуто на „Доктор Оз“, където разказва за своя революционен метод на хранене и спортуване. След огромния успех на първата й книга – „Планът“, в „Метаболитният план“ Лин-Дженет Реситас предлага съвети за още по-ефективно отслабване и здравословен живот, съобразен с индивидуалните предпочитания на всеки човек.

 

Вижте повече за книгата тук.