Вим Хоф е живото доказателство, че може би още не познаваме напълно възможностите на човешкото тяло. Студът е неговата стихия, а основното му занимание е да търси комфорта там, където ние изпитваме дискомфорт. И не защото се е родил устроен по-различно от нас, а защото е вложил време да се „пренастрои“.

С невероятните си постижения, сред които над 20 рекорда на Гинес, и уникалното умение да контролира сърдечния си ритъм и кръвообращение, той изумява учените при множеството контролирани изследвания, на които е бил подложен. Способността му да влияе на имунните си реакции открива нови възможности за лечение на редица заболявания.

Десетки хиляди души по целия свят са вдъхновени от Вим Хоф и прилагат метода му, за да подобрят здравето си и да се справят със стреса.

вим-хоф-в-планината

Щом аз мога да правя нещо, всеки може да се научи.

Вим Хоф

За "Методът на Ледения човек"

Методът на Ледения човек

Съвременните хора водим заседнал начин на живот и прекарваме дълги часове в затворени помещения с климатични инсталации. Трудно понасяме критични температури и тежки натоварвания и ги избягваме. Един човек обаче изцяло преобръща представите ни за физическа издръжливост. Холандецът Вим Хоф – известен по цял свят като Ледения човек – държи над 20 световни рекорда за екстремни постижения. Сред невероятните му подвизи са най-дълъг престой в контейнер с лед, маратон по шорти зад Северния полярен кръг и в пустинята без прием на течности, катерене на връх Еверест по шорти. И нещо повече – изследванията доказват, че Вим Хоф притежава уникалното умение да контролира имунната и вегетативната си нервна система. Как е възможно това? В тази книга Ледения човек разкрива простия си, но ефективен метод, който се заключава в три основни компонента: студови тренировки, дихателни техники и отдаденост. Свидетелствата за ползите от него са множество: повишен имунитет и тонус, по-добър сън и намалени нива на стрес. Не е необходимо да плувате под леда или да изкачите връх по шорти, но с редовното прилагане на метода можете да постигнете по-добро физическо и психическо здраве, като възстановите връзката си с вътрешния си източник на неподозирана сила.

Вижте повече за "Методът на Ледения човек".