През 2018 година Издателска къща „Хермес“ зарадва българските читатели с много забележителни нови книги. Безпрецедентният фаворит се оказа „Тънкото изкуство да не ти пука“. От най-продаваното нонфикшън заглавие на „Амазон“ за 2017 година, книгата на Марк Менсън стана и най-продаваната в България от този жанр. Новите книги на Джоджо Мойс, Жозе Родригеш душ Сантуш, Ървин Ялом, Майк Викинг, Ивинела Самуилова и поредицата луксозни издания от „Клуб Класика“ бързо спечелиха сърцата на читателите.

Всичко това ни мотивира да подберем още по-интригуващи книги за предстоящата 2019 година. Представяме ви някои от авторите и заглавията, които да очаквате от Издателска къща „Хермес“ през следващите месеци.

Още през януари на български език ще излезе една от най-продаваните нехудожествени книги през 2018 г. в „Амазон“ – „Момиче, измий си лицето“ от Рейчъл Холис.

Momiche izmii si liceto_COVER-small

Тази дръзка книга развенчава всички митове, които пречат на жените да реализират потенциала си, и им показва как да преследват неотклонно страстта си. Неслучайно вече 35 седмици е в класацията с най-продавани книги на „Амазон“!

Majat koito ne se obadi-small

„Мъжът, който не се обади“ от Роузи Уолш се нареди сред бестселърите на „Ню Йорк Таймс“ почти веднага след издаването си. Романтика, мистерия, тайни от миналото – романът предлага всичко необходимо, за да задържи интереса на читателя до последната страница и дълго след това.

Романът „Сушата“ от Джейн Харпър е обявен за книга на 2017 г. на Австралия, а филмовите права за адаптация са закупени от продуцентската компания на Рийз Уидърспун.

сушата джейн харпър

Дейвид Балдачи определя този зашеметяващ психологически трилър като Един от най-забележителните дебюти, които някога съм чел.

istini i mitove za uspeha erik barkar

„Истини и митове за успеха“ от Ерик Баркър е другото дългоочаквано нонфикшън заглавие, което дава изненадващи отговори на много въпроси за успеха. Книгата е написана с прекрасно чувство за хумор, което прави и най-сухите факти да звучат забавно, и е пълна с мъдри прозрения от реални ситуации, така че със сигурност ще се хареса на всички почитатели на „Тънкото изкуство да не ти пука“.

how to talk to anyone at work

Авторката на „Изкуството на общуването“ и „Изкуството да водим разговор“ – Лейл Лоундз, също се завръща с нов полезен наръчник – „Как да общуваме на работното място“. Базирана на богатия професионален опит на авторката, книгата има изцяло практическа насоченост. Тя съдържа съвети за това как да постъпим, когато закъснеем за уговорена среща, как да вдъхнем респект в другите, как да критикуваме, без да обиждаме, как да овладеем тайните на невербалното общуване и други.

След успеха на „Лечителят медиум“ и „Лечителят медиум: Най-полезните храни“, Издателска къща „Хермес“ подготвя още една книга от Антъни Уилям, представяща революционните му техники за лечение – „Лечителят медиум: За черния дроб“.

liver-rescue-antony-willian

„Любимият лекар на Америка“ – д-р Оз, също ще ни представи изпитани методи за цветущо здраве и избавяне от излишните килограми. В „Храната може да ви излекува“ той представя 21-дневен план, съставен от суперхрани, приготвени по бързи и лесни рецепти.

food-can-fix-it

 

Нови книги от обичани автори

Освен че ще ни запознае с нови писатели, 2019-а ще ни зарадва и с нови книги от утвърдени и обичани автори като Джоджо Мойс, Сандра Браун, Франсис Мейс, Хорхе Букай, Сара Джио, Мамен Санчес, Рут Уеър, Даниъл Силва, Джеймс Патерсън, Хавиер Сиера, Кристофър Паолини и много други.

Почитателите на българската литература ще могат да се насладят на нови книги от Владимир Зарев, Георги Мишев и Камелия Кучер, д-р Светла Балтова и други.