Във „Всичко е прецакано. Книга за надеждата“ Марк Менсън насочва вниманието на читателите към истински важните неща и им помага да намерят баланс в забързаното ежедневие.

 

Вижте 5 любопитни цитата, които ще ви накарат да погледнете на света под друг ъгъл:

1. Ето какво много хора не разбират – антонимът на щастие не е гняв или тъга. Ако изпитваш гняв или тъга, това означава, че ти пука за нещо. Означава, че нещо все още има значение. Означава, че все още има надежда.

2. Да си героичен означава да откриваш надежда там, където я няма. Да драснеш клечката и да осветиш празнотата. Да видиш възможността за един по-добър свят, но не свят, какъвто искаш, а такъв, какъвто дори не си подозирал, че може да има. Да попаднеш доброволно в ситуация, където сякаш всичко е абсолютно прецакано и въпреки това да я обърнеш в нещо добро.

3. Нашите ценности не са просто колекция от чувства. Нашите ценности са преживени истории.

4. Сценариите на нашето минало определят нашата самоличност. Сценариите на бъдещето ни определят нашата надежда. Способността ни да се впишем в тези сценарии, да ги изживеем, да ги претворим в реалния живот – ето това дава смисъл в живота ни.

5. Има моменти в живота, когато нещата не вървят толкова добре и изпадаш в отчаяние. И като всички страдащи хора, и ти толкова се вглъбяваш в собствената си болка, че забравяш, че болката е много често срещана и не е уникална само за теб. Точно обратното – тя е универсална.

Всичко това и още полезни съвети ви очакват в най-новата книга от Марк Менсън „Всичко е прецакано. Книга за надеждата“!

Моята нова книга най-накрая е тук - можете ли да се справите?