В "13 неща, които психически силните хора не правят" Ейми Морин предлага печеливши стратегии как да се разделите с негативните мисловни модели и да реализирате пълния си потенциал.


Освен писател, Морин е лицензиран клиничен социален работник и психотерапевт. Тя е редовен сътрудник на Forbes, Inc., Psychology Today и Verywell. През 2013 г. статията й „13 неща, които психически силните хора не правят“ се превръща в интернет сензация и е прочетена от над 50 милиона души. Тя става основа за едноименната й книгата, което е преведена на 33 езика и става международен бестселър.


Морин често гостува в различни медии, като Time, Good Morning America, Oprah.com, Business Insider, където споделя своя опит и полезни съвети. Лекцията й в TEDx „Как да станеш психически силен“ (The Secret of Becoming Mentally Strong), е едно от най-популярните TEDx видеа за всички времена с повече от 11 милиона гледания.

В своята книга тя показва, че има има много подвеждаща информация и погрешни схващания за това какво означава да сме психически силни. Ето пет истини за умствената и емоционална уравновесеност, които Морин споделя:

1. Да сте психически силни не означава да сте груби. Няма нужда да се превръщате в роботи или да изглеждате корави. Вместо това просто действайте в синхрон с ценностната си система.

2. Психическата сила не изисква от вас да пренебрегвате емоциите си. Когато увеличавате психическата си сила, вие не потискате емоциите си, а ги разбирате по-добре. Можете да анализирате как те оказват влияние върху мислите и поведението ви.

3. Да сте психически силни не означава да разчитате единствено на себе си. Когато приемате, че не знаете всички отговори, когато молите за помощ и когато признавате, че вярата ви в по-висша сила ви прави по-устойчиви, вие показвате, че имате желание да станете по-силни.

4. Да сте психически силни не означава да мислите положително. Крайно позитивните мисли могат да бъдат препятствие, колкото и крайно негативните. Психическата сила е в това да разсъждавате реалистично и рационално.

5. Психическата сила не е просто най-новата популярна тенденция в психологията. Също както светът на физическите упражнения е пълен с модерни диети и фитнес тенденции, сферата на психологията често изобилства от преходни идеи за това как да станете най-добрите хора. Психическата сила не е тенденция. От 60-те години на миналия век насам психологията помага на хората да се научат как да променят мисленето, чувствата и поведението си.

Вижте повече за книгата тукЕто какво споделят и медиите за "13 неща, които психически силните хора не правят":

Книгата на Ейми Морин ще ви помогне да прекъснете цикъла от неуспехи и да заживеете така, както винаги сте искали. Има 13 революционни стратегии, с които да подобрите своята психическа устойчивост, да победите страховете си и да се превърнете в силния човек, който знаете, че може да бъдете.
Бизнес Инсайдър

Морин ни представя няколко ежедневни навика, които може би ви спират да постигнете най-доброто, на което сте способни... Тя иска да ви помогне да превърнете тези негативни модели в позитивни и може би трябва да й позволите да го направи.
Космополитън