Новият роман на Барбара Ханей „Тайни от острова“ разказва вълнуваща история за житейските избори, любовта и прошката. След Ла Серенисима в „Да се срещнем във Венеция“ авторката ни приканва да опознаем екзотичната красота на Австралия. А ние ви представяме три очарователни места, на които ще ви пренесе книгата. 


Магнетик Айланд

На този прекрасен остров се развива основната част от действието в романа. През 1770 г. при една от експедициите си известният изследовател Джеймс Кук забелязва, че компасите отразяват магнитни аномалии в района. Оттук идва и името на острова, а местните жители го наричат Маги и твърдят, че името всъщност отразява магнетичната му райска красота. 

На острова може да посетите национален парк, който е включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО, с множеството му спиращи дъха природни забележителности. Там ще срещнете редки видове птици, кенгурута, коали. А може и просто да се насладите на спокойна разходка по крайбрежието.


Таунсвил

Този град се намира на брега на Коралово море и е наричан „врата към Големия бариерен риф“. В центъра му се извисява огромен монолит от розов гранит, а от върха му се открива зашеметяваща панорамна гледка към океана и разположения наблизо Магнетик Айланд – на изток, пустошта на Куинсланд – на запад, и оживения град околовръст. Със своите над 300 слънчеви дни годишно, с богатия си културен живот и историята си, както и с достъпните си плажове, Таунсвил е притегателно място за туристи от цял свят.

 

Съншайн Коуст

Простирайки се от крайбрежния град Калундра, близо до Бризбейн, до Големия пясъчен национален парк на север, регионът Съншайн Коуст е толкова обширен, колкото и разнообразен. Плажовете с бял пясък и девствените кристални реки се проточват до гъсти дъждовни гори, а очарователни исторически селца са пръснати сред тях. Тук е домът на зоопарк „Австралия“, основан и поддържан от семейството на покойния Стив Ъруин – Ловеца на крокодили. Красивата природа и изключително добре развитият туризъм привличат над 3,2 млн. посетители годишно (десетократно повече от местното население) – от приключенци, търсещи екстремни преживявания, до семейства на дълго жадувана почивка.

Продължете разходката с романа „Тайни от острова“ от Барбара Ханей.