От 2 април българските почитатели на Мамен Санчес могат да се насладят на още една нова книга от испанската авторка – „Времето на жените без часовник“. По този повод избрахме 3 интересни факта за книгата и писателката, които със сигурност ще събудят любопитството ви.

времето на жените без часовник мамен санчес

Всичко започва с приятелите

Писателският път на Мамен Санчес започва след една среща на по чаша кафе с близки приятелки от университета. Трите дами обичат не само да четат, но и да пишат, и решават да превърнат тези срещи в традиция и да ги използват, за да подобрят уменията си. Благодарение на тези събирания се оформя първият роман на Мамен Санчес, а днес тя има десет написани книги – за възрастни и за деца. 
Неслучайно в голяма част от книгите, сред които е и „Времето на жените без часовник“, читателят може да открие темите за приятелството, силата на споделените идеи и съвместното творчество.

За журналистиката като част от живота

Мамен Санчес е заместник главен редактор на популярното списание ¡Hola! и главен редактор на ¡Hola!, Мексико. Списанието всъщност е основано от дядо й и по-късно управлявано от баща й. Самата тя израства в света на журналистиката и често включва елементи от него в романите си. Затова не е изненадващо, че във „Времето на жените без часовник“ няколко от героите са журналисти, а читателят е въвлечен във вихъра на интригуващо журналистическо разследване.

Историята, феминизмът и славата

Сред привидно леките теми в най-новия си роман Мамен Санчес включва и препратки към тъмното минало на Испания и цензурата по време на диктатурата на Франко. Феминизмът и мястото на жените в обществото също се появяват често в сюжета. На преден план е и славата – търсена от някои и опасна за други. Благодарение на разнообразието от актуални теми и очарователните герои книгата неусетно увлича читателя и го пренася във вълнуващото време на жените без часовник.

 

Вижте повече за книгата и прочетете откъс тук.