Количка

Бизнес на високи токчета

От: Тамара Мелън, Уилиам Патрик

Налично при доставчик – доставка между 1-7 дни
SKU
АМГБЛ01
14,95 лв.

Истинското лице на модния свят

Зад блясъка на модния подиум, света на лукса и парите нещата не са такива, каквито изглеждат.

„Бизнес на високи токчета” е книга за любителите на модата, за тези, които се интересуват от бизнес и  предприемачество, както и за всеки, който обича историите за пари, власт и високи токчета.

Тамара Мелън,  съосновател на обувната империя “Джими Чу”, за първи път разказва своята забележителна и шокираща история. От трудното си детство, през  редакторската длъжност във Vogue, до партньорството си с Джими Чу, тя ни предлага  интересна равносметка за нещата, които са я направили такава, каквато е днес – една от най-успешните жени в света.

Труден семеен живот, битки с депресията, както и престой в рехабилитационен център белязват завинаги живота на Тамара. Решена да не се окаже въпреки трудносите, без работа и пари, живееща в мазето на родителите си под контрола на нейната майка алкохоличка, Тамара инвестира в това, което познава най-добре – модата.

В продължение на петнадесет години, борбата между финанси и творчество става един основните  проблеми в живота на Тамара.  С помощта на баща си, тя превръща инвестиция от £150 000 в компания за милиарди долари. Спечелила длъжността търговски пратеник на британския премиер и удостоена от кралицата с Ордена на Британската империя, Тамара привлича вниманието на медии като Vogue, Vanity Fair Harper’s Bazaar и Wall Street Journal.

Но успехът има висока цена. Главен изпълнителен директор - интригант, бурен брак, както и майка, която се опитва да й открадне трудно спечелените пари, са само част от премеждията, през които трябва да премине. Въпреки всичко обаче най-важното в живота на Тамара се оказва това, което е далеч от лукса и парите - любовта към дъщеря й и уважението към нейния баща.

Феновете на „Сексът и градът” ще се влюбят в тази книга – перфектна за любителките на модата.

Sunday Times

Завладяващ мемоар на гениалната жена, създала най-сексапилните обувки.

Mail on Sunday

***

Тамара Мелън е съосновател на компанията Jimmy Choo, неин бивш главен изпълнителен и творчески директор в продължение на петнадесет години. След като напуска и продава акциите си, тя е съсредоточена върху изграждането на своя марка обувки и аксесоари, носеща нейното име. Тамара разделя времето си между Лондон и Ню Йорк.

Уилиам Патрик е съавтор на голям брой мемоари, включително бестселъра на Сидни Поатие  „The Measure of a Man”. През 2007 г. печели Националната награда на САЩ за нехудожествени издания. Бил е част от „Харвард юнивърсити прес”, където пише романа си „Spirals”.

Повече информация
ISBN 9789549696752
Цветност черно/бяла
Издател AMG Publishing
Корица мека
Брой страници 280
Дата на издаване 2015 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Бизнес на високи токчета
Вашият рейтинг