Количка 0
0,00 лв.

Архив на изгубените деца

От: Валерия Луисели

Налично на склад – доставка между 1-5 дни
SKU
КК917
24,00 лв.
Романът „Архив на изгубените деца“ ни впуска в две паралелни пътешествия - на избавлението и на приключението

Едно семейство от Ню Йорк си стяга багажа и поема на пътешествие. Баща, майка, момче и момиче пътуват на югозапад към Апачерия, онази част от САЩ, която някога е принадлежала на Мексико. Пътуват с часове през пустини и планини. Междувременно хиляди деца са поели от Централна Америка и Мексико на север, към границата със САЩ. Не всички от тях ще успеят да стигнат до нея.

Със спираща дъха литературна виртуозност „Архив на изгубените деца“ преплита тези две пътувания, за да създаде един майсторски роман, изпълнен с ехо и отражения – една затрогваща, въздействаща, задъхана история за това какво е да си човек в един нечовешки свят.
Валерия Луисели (р. 1983 г.) е мексиканска писателка, която живее в Съединените щати. Автор на художествена и документална литература, тя е носител на две награди за книга на годината на „Лос Анджелис Таймс” и на Американската литературна награда, два пъти е била номинирана за наградата на Националната организация на литературните критици в САЩ и за наградата „Къркъс“. Творбите ѝ са преведени на повече от двайсет езика. Луисели заема активна позиция в защита на децата в имигрантските центрове в САЩ.„Архив на изгубените деца“ е петата ѝ книга и първата, написана на английски. Номинирана е за наградата „Букър“ и за Наградата на жените за художествена литература
Повече информация
ISBN 9786190207917
Цветност черно/бяла
Издател Колибри
Корица мека
Размери 13х20
Брой страници 351
Дата на издаване 2021 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Архив на изгубените деца
Вашият рейтинг