Количка

1984

От: Джордж Оруел

Предстоящо
SKU
БКМ01
Раздел: Предстоящи
Специална цена 17,99 лв. Редовна цена 19,99 лв.

2,00 лв. 10 %


Очаквайте през март!


Книга с кауза
100% от печалбата от това издание отиват в подкрепа на “Проект 48” - национална кампания за медийна грамотност, създадена от “Аз чета” и Читалище.то. Разберете повече на project48.net

Раздел: Предстоящи
Добре дошли в Лондон, главния град на Първа Писта, третата най-населена провинция на Океания. Полуразрушен от продължаваща десетилетия война и тънещ в мизерия, той е единственото подобие на дом, което Уинстън Смит познава. 

Животът в Лондон е мрачен и опасен. Подчинен е на строгите правила и закони на Партията. Една неправилна дума или жест, неволно трепване и Полицията на мислите вече е готова да те “изпари”. Все едно никога не си съществувал. 

Възможно ли е да запазиш способността да обичаш в този свят, в който постоянно те наблюдават, а всяка проява на нежност се наказва жестоко? Можеш ли да се противопоставиш на Полицията на мислите и да съхраниш искрицата бунт в душата си? 

“1984” от Джордж Оруел е една от най-важните антиутопии в литературната история. Написан през 1948 г., романът периодично оглавява класациите за най-продавани заглавия в моменти на политически и социални размирици. В ерата на “постистина” и “алтернативни факти” описаната от Оруел действителност изглежда все по-актуална. 

През 2005 г. “1984” е избран от списание Times за един от 100-те най-добри романи на английски език. 
Раздел: Предстоящи
Повече информация
ISBN 9786199179307
Цветност черно/бяла
Издател Аз чета
Корица твърда
Преводач Борислав Стефанов
Дата на издаване 2021 г.
Език български
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:1984
Вашият рейтинг